Bekle bizi Avusturya geliyoruz

İlk yarısı golsüz geçen maçta 51. dakikada Hakan Çalhanoğlu ile öne geçtik. 66'da Çekya tartışmalı golle eşitledi. Zorlu mücadelede oyuna 75'te giren Cenk Tosun, 90+4'te Çekler'in umutlarını tüketti.

AKŞAM SPOR

Antonin Barak, 20. dakikada gördüğü ikinci sarı kartla atıldı.

İlk yarıda sarı gören Salih Özcan, devrede yerini Kaan'a bıraktı...

Sarı kart gören Çalhanoğlu ve Samet son 16'da cezalı duruma düştü.

İSMAİL YÜKSEK VE ARDA GÜLER 11'DE

Türkiye Milli Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Çekya karşılaşmasına Gürcistan maçındaki ilk 11'e benzer bir kadroyla çıktı. Kalede Mert Günok yer aldı. Savunmanın sağında Mert Müldür, solunda ise Ferdi Kadıoğlu karşılaşmaya başladı. Savunma ikilisini Merih Demiral ve Samet Akaydin ile oluşturan İtalyan çalıştırıcı, bu iki ismin önünde Hakan Çalhanoğlu ve Salih Özcan'ı sahaya sürdü. İlk maçta sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen, Portekiz'e karşı kısa bir süre alan İsmail Yüksek, ilk 11'de başladı. Sağ kanatta Arda Güler, sol kenarda ise Kenan Yıldız yer aldı. Forvette Barış Alper Yılmaz maça başladı.

BU NASIL GOL!

66. dakikada Çekya golü bularak skoru 1-1'e getirdi. Çekler'in bu golü, kalecimiz Mert Günok'a yapılan müdahale nedeniyle VAR'da incelendi fakat karar değişmedi. Rumen hakem Istvan Kovacs ve VAR'da görev yapan Polonyalı hakem Kwiatkowski, verdikleri bu karar nedeniyle Avrupa basınında tartışıldı.

RECEP TAYYİP ERDOĞAN TEK TEK KUTLADI

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, galibiyetten sonra takımı arayıp tek tek tebrik etti. Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Başkan Erdoğan'ın takımı yakından takip ettiğini söyledi.