Batan Chelsea'ye hücum: Yıldızlar devlerin kıskacında

Chelsea, İngiltere devletinin uyguladığı yaptırımlarla köşeye sıkışmış durumda. Roman Abramovich'in kulübü satacağını duyurması da yeterli olmadı. İngiliz kurumları Maviler'in tüm mal varlığına el koydu. Maddi olarak hiçbir hareket imkanı kalmayan Chelsea'nin yıldız futbolcularının da takımdan ayrılacağı iddia edildi.

AKŞAM

Chelsea'ye İngiliz hükümetinin el koymasının ardından büyük kulüpler, yıldız futbolcuları adeta yağmalamak için harekete geçti. Manchester City, N'Golo Kante ve Jorginho'ya kanca taktı. İki oyuncunun da sözleşmesinin bitmesine 12 ay var.

CHELSEA'NİN YILDIZLARI DEVLERİN KISKACINDA

Bazı oyuncuların da sözleşmelerini tazminatsız feshetmek için hukukçularla bir çıkış yolu aradığı belirtiliyor. Chelsea'de mutsuz olan Romelu Lukaku'ya hem PSG hem de Barcelona talip. Barcelona da, Timo Werner'i de kadrosunda görmek istiyor

CHELSEA'NİN YAKITI BİLE YOK

Roman Abramovich'in hesaplarının dondurulması dev İngiliz kulübü Chelsea'yi mali açıdan büyük kaosa sürükledi. Kulübün otobüslerinin bile yakıt alamadıkları, Chelsea çalışanlarının ve taraftarlarının sahip olduğu kredi kartlarının anlaşmalı bankalar tarafından bloke edildiği bildirildi.

DİSKALİFİYE!

Roman Abramovich, İngiltere Hükümeti'nin yaptırım kararları sonrasında Premier Lig tarafından Chelsea'nin sahibi ve yöneticisi olmaktan diskalifiye edildi. Abramovich'in İngiltere'deki mal varlıklarına da en konulmuştu. Chelsea'nin, satılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

BİZ AYRILMAYIZ

Chelsea ile birçok şirket sponsorluk ilişkisini dondururken, Trivago Stick kulüple bağlarını koparmayacağını bildirdi. Şirket, Londra ekibini desteklemenin kendileri için vazgeçilmez olduğunu açıkladı.

KANADA DA DONDURDU

Kanada, Rus oligarklarına ve Roman Abramovich'e yaptırım uyguladı. Kanada Başbakanı Trudeau, İsrail vatandaşlığına sahip milyarder ve diğer zengin Rusların Kanada'da iş yapmalarının engelleneceğini ve varlıklarının dondurulacağını söyledi.

HAHAM LITVAK TUTUKLANDI

Portekiz Porto'da Yahudi Cemaati'nden Haham Daniel Litvak, Roman Abramovich'in Portekiz vatandaşlığını nasıl aldığıyla ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

Haham'ın vatandaşlığa alınmada, yolsuzluk, belge sahteciliği, kara para aklamada rolü olup olmadığı soruşturuluyor.

JURGEN KLOPP DA CHELSEA HAKKINDA KONUŞTU

Liverpool Teknik Direktörü Jurgen Klopp, Chelsea'nin sahibi Roman Abramovich'e yönelik yaptırımların ardından futbolun özeleştiri yapması gerektiğini söyledi. Klopp: "Paranın nereden geldiği hakkında daha fazla düşünmeliyiz." dedi.