Baskıyı kıralım turu alalım

İstatistiklere göre Avusturya'dan daha iyi savunma yapan A Milli Takımımız, çeyrek final için rakibin yapacağı şiddetli baskıyı kırmak zorunda. A Millilerimiz, hızlı hücumla rakibini bozup istediğini alabilir.

AKŞAM SPOR

BERKHAN SAFİ

Almanya'da düzenlenen EURO 2024'te F Grubu'nu 2 galibiyet 1, mağlubiyetle tamamlayıp 6 puanla Son 16 Turu'na yükselen A Milli Futbol Takımımız, bugün Avusturya ile kozlarını paylaşacak. Mart ayında oynanan hazırlık maçında Avusturya'dan 6-1'lik mağlubiyet alan Ay-Yıldızlı takımımız, Hollanda ve Fransa'nın olduğu gruptan lider çıkan iddialı rakibinden intikam almak istiyor. Kazananın çeyrek finale çıkacağı maç öncesinde istatistiklere bakıldığında bizim takımımız bir adım daha önde görünüyor

SAVUNMADA BİZ HÜCUMDA ONLAR

İki takımın grup aşamasında oynadığı 3 maçın istatistiklerine baktığımızda Türkiye, savunma ve pas konusunda rakibinden daha üstün durumda. Hücum anlamında ise Avusturya bir adım önde görünüyor. Yakaladığı fırsatların %27.3'ünü gole çeviren Avusturya, ön alanda yaptığı baskılarla gol bulmaya çalışıyor. Kaybedilen topları 8 saniye içerisinde kazanmayı hedefleyen Teknik Direktör Rangnick'in öğrencileri, rakip kaleye hızlı gidiyor. Topla oynamaya izin veren rakibimizin kuracağı tuzaklara dikkat etmek gerekiyor.

OYUN KURMAYA İZİN VERİYORLAR

Avusturya, rakibinin geriden oyun kurmasına izin vererek baskı yapıyor ve topu kazanarak 10 saniye içerisinde kaleye gitmeyi hedefliyor. Milli Takımımız, bu maçta pas hatasını en aza indirerek rakibin baskısını kırmalı. Grup aşamasının sonunda 24 takım arasında top sahip olma sıralamasında 14. olan Avusturya, meşin yuvarlağı rakiplerine bırakıyor. Top kapma ile ikili ve hava topu mücadelelerinde rakibine göre daha iyi bir istatistik yakalayan Ay-Yıldızlı ekip, bugün sert bir savunma yaparak rakip takımın arkasında oluşacak boşlukları değerlendirebilir.