Başkan Recep Tayyip Erdoğan'dan ''Yıldız''lı açılış

Dakar Stadı'nın açılışında, Başkan Erdoğan, Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall, Drogba, Eto'o, Okocha ve Adebayor kurdeleyi birlikte kesecek.

Akşam Dış Haber

İnşaası bir Türk şirketi olan Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından gerçekleştirilen 50 bin kişilik Dakar Olimpik Stadyumu bugün görkemli bir törenle futbola 'Merhaba' diyecek.

Senegal futbolu açısından tarihi öneme sahip bu açılışı Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte yapacak.

Açılışta Afrika futbolunun birçok yıldızı da hazır bulunacak. Daha önce ülkemizde futbol oynamış, Samuel Eto'o, Didier Drogba, Jay-Jay Okocha, Diomansy Kamara, Lamine Diatta ve Adebayor'un yanı sıra pek çok ünlü futbolcu da açılışta yer alacak. FIFA Başkanı İnfantino'nun da bu özel günde orada olması bekleniyor.

BAŞKAN ERDOĞAN'A HAYRAN

Türkiye'de Antalya ve Konya formaları giyen Eto'o, bugün Başkan Erdoğan'la bir kez daha buluşacak. Erdoğan, 2016'da Antalya'da Eto'o'nun düzenleyeceği yardım maçında oynamak istemiş ancak maç güvenlik nedeniyle iptal olmuştu.

Eto'o, France Football'un provokatif sorularına, "Erdoğan'ı yakından tanıyorum. Bana saygı gösteriyor. Ona hayranım." cevabını vermişti. Eto'o bugün Kamerun Futbol Federasyonu Başkanı olarak açılışta yerini alacak.