Başkan Recep Tayyip Erdoğan: Ata sporlarımızı destekleyeceğiz

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 4. Etnospor Forumu'na gönderdiği mesajda “Türkiye olarak bu ilgiyi canlı tutarak, ata sporlarımızın daha da yaygınlaşması için yürütülen çabaları desteklemekte kararlıyız.” dedi.

AKŞAM

Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından organize edilen 4.Etnospor Forumu dün başladı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Son bir yıl içinde ülkemiz gençlerinin spora, özellikle ata sporlarımıza yönelik ilgisinin giderek arttığına şahit oluyoruz. Türkiye olarak bu ilgiyi canlı tutarak, ata sporlarımızın daha da yaygınlaşması için yürütülen çabaları desteklemekte kararlıyız. Bu önemli forum kapsamında yapılacak tartışmalar inşallah bu mücadelemizde bizlere destek olacak, yol gösterecektir." ifadelerini kullandı.

Etnospor Forumu öncesi açıklamalarda bulunan Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan ise, "Geleneksel sporlarda 'dünyanın her toplumu, her milleti, her ülkesi kendi geleneksel sporunu yaşatabilmelidir, yaşatmalıdır. Çocuklarına gençlerine bunu aktarmalıdır ki bu kültürler kaybolup gitmesinler' mesajı veriyoruz. Bizim Etnospor'da bir maksadımız var. Karar vericileri, akademisyenleri, geleneksel sporlarla iştigal edenleri, kurum yöneticilerini bir araya getirip geleneksel sporların geleceğini konuşacağız." diye konuştu.

OKÇU SAYISI 10 KAT ARTTI

Bilal Erdoğan, okçu sayısındaki artışa dikkat çekerek "Geldiğimiz noktada Türkiye'de lisanslı okçu sayısında 10 kat gibi bir artış var. Paralimpikte, olimpiyatlarda madalyaya çok yakınız." dedi.

NEVŞEHİR ETABI İPTAL

Öte yandan 56. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun ilk gününde bugün geçilmesi planlanan Nevşehir-Kapadokya etabı, yoğun kar yağışı nedeniyle iptal edildi. Nevşehir-Kapadokya etabının listeden çıkartılması sonrası 56. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, yarın 144,9 kilometrelik Konya-Konya etabıyla start alacak.