Başkan Erdoğan'dan %100 burs müjdesi

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, milli sporculara üniversitelerde tanınan hakların orta öğretime aşınacağını duyurdu: ''Yüzde yüz burs çalışmasını ortaokul ve lise seviyesine de teşmil ediyoruz. Özel Eğitim Derneği'yle mutabakat imzalandı. Başlangıçta 538 kontenjanla orta öğretimde bu uygulamayı hayata geçiriyoruz.''

AKŞAM

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Külliyesi'nde gerçekleştirilen 'Milli Sporcu Bursu' tanıtım toplantısında çok önemli açıklamalar yaptı. Milli sporcuların maddi sıkıntı yaşamayacağının altını çizen Erdoğan %100 burs müjdesi verdi: "Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile üniversitelerimizin hayata geçirdiği Türk sporuna %100 destek programının hayırlı olmasını diliyorum. Üniversitelerimizden sporcularımıza özellikle tahsis edilen kontenjanların belirlenmesi konusunda gereken hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz. Yüzde yüz burs çalışmasını ortaokul ve lise seviyesine de teşmil ediyoruz.

ÇOCUKLARA TEMELDEN DESTEK

Yetenekli çocuklarımızın daha temelden desteklenmesi gerektiği fikrinden hareketle, ilk olarak Özel Eğitim Derneği'ne bağlı özel okul ve kolejlerle gereken mutabakat metinleri imzalanmıştır. Başlangıçta 538 kontenjanla orta öğretimde bu uygulamayı hayata geçiriyoruz. Buradan tüm özel eğitim kurumlarımızı sporcularımıza destek olmak ve Türk sporunu geliştirmek amacıyla bu mutabakata katılmaya davet ediyorum. Sporcularımıza destek olan üniversitelerimizin Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile el ele vermesi okullarımızı bilim yuvasının yanı sıra spor hayatında da bir merkeze dönüştürecektir.

"GENÇLER GELECEĞE YATIRIMDIR "

Çocuklarımız eğitim ile hayalleri arasında seçim yapmak zorunda kalmayacak. Amacımız bizim çektiğimiz çileleri gençlerimize çektirmemek. Gençlere yapılan yatırım geleceği yapılan yatırımdır. Bu ülke gençlerin omuzlarında yükselecektir. Türkiye'yi aydınlık yarınlara gençlerimiz taşıyacaktır. Gençlik geleceğin tohumu istikbalimizin teminatıdır. Sporcu burslarını da bu çerçevede önemli bir adım olarak görüyoruz. Sporcu burslarıyla sporcularımız %100 burslu olarak okuyabilecekler. Hem spor hem eğitim hayatlarını birlikte sürdürebilecekler. Sporcularımız arkadan gelen nesillere örnek olacaklar."

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, engelli sporcularla özel olarak ilgilendi.

"ALTYAPIDA ÇAĞ ATLADIK"

Erdoğan: "Türkiye bizim dönemimizde spor alt yapısında da çağ atlamıştır. Gelişen alt yapı sayesinde son 18 yılda sporcu sayımız 206 binden 3 milyon 623 bine ulaştı."

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, iktidara geldikleri günden bu yana spora ve sporcuya yatırım yaptıklarını söyledi. Son 18 yılda spor alanında çok önemli yatırımlar yaptıklarının altını çizen Erdoğan, "Türkiye bizim dönemimizde spor altyapısında da çağ atlamıştır. Gelişen altyapı sayesinde son 18 yılda sporcu sayımız 206 binden 3 milyon 623 bine ulaştı. Okullarımızda yürüttüğümüz sportif yetenek taramasıyla tespit ettiğimiz gençlerimizi özel eğitime alıyoruz" dedi. Türk sporuna yeni yıldızlar kazandırdıklarının altını çizen Başkan Recep Tayyip Erdoğan, "Spordaki başarımızı artıran sporcu eğitim merkezlerimizdir. 43 ilimizde binlerce sporcu yetiştiriyoruz. Başarıda ödül önemlidir. Ödüllendirilen her başarı daha büyük başarıların öncüsü olacaktır." diye konuştu.

TESİS SAYIMIZ 3 BİN 903

Tesisleşmeye büyük önem verdiklerini belirten Başkan Erdoğan, "Ülkemizdeki spor tesisi sayısını bin 575'ten 3 bin 903'e yükselttik." dedi.

SELEN'DEN SÜRPRİZ

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Rize'de 2003 yılında açılışını yaptığı hastanede doğan ve Modern Pentatlon'da Dünya üçüncüsü olan Selen Gülel, o anki fotoğrafı Cumhurbaşkanı'na hediye etti.

KANDİLLERİNİ KUTLADI

Başkan Erdoğan, "İslam aleminin Regaip gecesini tebrik ediyorum. Bu mübarek gece hürmetine rabbimden bizi bu koronavirüsten kurtarmasını niyaz ediyorum." dedi.

"KAĞITTAN TOP YAPARDIK"

Erdoğan: "Gençliğimizde spor yapan çocuklar hayta yaftası yerdi. Ailelerimizden gizli yapardık. Kağıttan toplar yapar mahalle aralarında oynardık."

MADDİ DESTEK

Erdoğan, sporculara maddi destek sağladıklarını ve 565 TL ile 2 bin 825 TL arasında değişen miktarlarla başarıya göre harçlık verdiklerini söyledi.

EĞİTİM VE SPOR BİR ARADA

Erdoğan: "Dünyanın birçok ülkesinde akademik başarılı sporcuların aynı anda eğitim gördüğünü görüyoruz. Sporcularımıza hak ettikleri değer verildikçe aynı başarıyı yakalayacağına inanıyorum."

BAKAN FORMA HEDİYE ETTİ

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu tarafından burs alan 76 öğrenci ve sporcunun imzaladığı milli takım forması Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a hediye edildi.

"HAYALLERİNİ GERÇEKLEŞTİRDİK"

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Bir hayali gerçekleştirmenin sevincini yaşıyoruz. Sporcularımıza açılan bu kapıdan 76 sporcumuz geçiyor. Yarınların Türkiye'sinde sporcu avukatlar, sporcu doktorlarla gurur duymaya devam edeceğiz." dedi.