Başkan Erdoğan, THY EuroLeague şampiyonu Anadolu Efes'i makamında ağırladı: ''Bu başarılar tesadüf değil''

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, THYAvrupa Ligi şampiyonu Anadolu Efes Spor Kulübü yönetici, teknik heyet ve sporcularını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti. Başkan Erdoğan, tebrik konuşmasında, “Sporun farklı branşlarında elde edilen başarıların gerisinde son 20 yılda ülkemize kazandırdığımız güçlü altyapı vardır. Bu başarılar asla tesadüf değildir.” ifadelerini kullandı.

AKŞAM

Kabulde Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da yer aldı. Anadolu Efes Başkanı Tuncay Özilhan ve Başantrenörü Ergin Ataman, Başkan Erdoğan'a forma hediye etti. Erdoğan, büyük başarı sonrasında takımı tebrik etti. Kabulde çok samimi konuşmalar geçti. Ataman, "Sağ olsun Cumhurbaşkanımız bizi davet etti" şeklinde konuştu.

KARARLI POLİTİKALAR SONUCU

Başkan Erdoğan, "Üst üste 2. kez Euroleague şampiyonluğunu kazanan Anadolu Efes'i şahsım ve milletim adına tebrik ediyorum. Bu vesileyle geçtiğimiz hafta başarılarıyla hepimizi sevindiren diğer takımlarımızı ve sporcularımızı da tebrik etmek istiyorum. Ülkemizin spor alanında uzun yıllardır ortaya koyduğu kararlı politikaların bir sonucu olan bu başarıların artarak süreceğine inanıyorum. Bu tablo Tokyo Olimpiyatları'nda yakalanan başarının bir tesadüf olmadığını göstermiştir." dedi.

ÖNEMLİ ÖLÇÜDE TAMAMLADIK

Başkan Erdoğan, "Farklı branşlardaki başarıların gerisinde son 20 yılda ülkemize kazandırdığımız güçlü altyapı vardır. Gençlerimizin spor yoluyla sosyal hayata adapte edilmeleri ve daha aktif bireyler haline gelmeleri için gerekli altyapıyı önemli ölçüde tamamladık. Bu sayede 2002 yılında 278 bin olan sporcu sayımız 2022 yılı itibarıyla 11 milyona ulaştı. Sporun teşvikiyle gençlerin ve her yaş grubundan halkımızın spor imkanlarına kavuşması, beraberinde başarıyı getirdi." şeklinde konuştu.

"GİDERSEN AYIP EDERSİN!"

Başkan Erdoğan; yıldız oyuncu Larkin'e, "İmzanı ben attım (vatandaşlık için). Gidersen ayıp edersin (gülerek)" dedi.

Kabulde eğlenceli diyaloglar da yaşandı. Koç Ataman, "Her maçtan sonra telefonla aramanız bizleri çok mutlu ediyor. Hatta final maçında benim telefonum kapalıydı. Genel menajerimiz Alper'e 'Sakın telefonunu kapatma. Mutlaka Cumhurbaşkanımız arayacaktır' dedim. Hakikaten 30 saniye sonra bana telefonu getirdi. Ben de mesajlarınızı oyuncularıma ilettim. Sizin oynadığınız basket maçlarını da takip ettik. Belki de buradan bir transfer yapıp da gideriz (gülerek)" dedi.

"SELAMINI SÖYLERİM!"

Ergin Ataman, "Sırbistan'daydı turnuva biliyorsunuz. Sırp oyuncumuz (Micic), son saniyede üçlük attı" deyince Erdoğan, "Yakında ben de Sırbistan'a gideceğim. (Micic'e bakarak) Vucic'e de selamını söylerim" karşılığını verdi. Ataman, "En son Dışişleri Bakanımız, bizden Micic'in formasını istedi. Onu takdim etti Sırbistan Cumhurbaşkanı'na. O da koyu A.Efes taraftarı" dedi. Daha sonra Erdoğan, "Larkin'in yaşı kaç?" diye sordu. Ataman, "29. Onu burada 4-5 sene daha ağırlayacağız. Gitmez. Türkiye'yi çok seviyor" yanıtını verdi. Erdoğan, Larkin'e dönerek, "İmzanı ben attım (vatandaşlık için). Gidersen çok ayıp edersin (gülerek)" dedi, gülüşmeler başladı.