Başkan destekledi, F1 geri döndü

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın desteğiyle Formula 1, 9 yıl aradan sonra yeniden İstanbul Park'a döndü. Türkiye yarışın 7. ayağına 13-15 Kasım'da ev sahipliği yapacak. Yarışların seyircili olup olmayacağı ise daha sonra netleşecek.

AKŞAM

Formula 1, dokuz yıl sonra Türkiye’ye dönüyor. FIA, Formula 1’in 2020 takvimine Türkiye Grand Prix’sini dahil etti. F1’in Türkiye ayağı 13-15 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek. Yarışın seyircili olup olmayacağı ise Spor ve Sağlık Bakanlığı’nın vereceği karara göre belirlenecek. Türkiye, 7 yarışa ev sahipliği yaptı. Formula 1 heyecanı TV+’ta yaşanacak. İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “9 yıl aradan sonra F1 organizasyonunun yeniden Türkiye’ye gelmesi tüm sporseverler gibi bizleri de çok sevindirdi. Organizasyon kabiliyeti tüm dünyaca bilinen Türkiye, 13-15 Kasım’daki yarışa İnşallah yine örnek bir ev sahipliği yapacak. Başta bu konuya uzun süredir büyük önem veren, organizasyonun Cumhurbaşkanlığımızca himaye edilmesini sağlayan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Formula 1’in tekrar ülkemize gelmesinde emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür ediyoruz" dedi.

"DEVLETİMİZİN DESTEĞİ HER AN ARKAMIZDAYDI"

Organizasyonu yapacak olan Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak, “Bu sözleşmeyi Intercity olarak tüm yükümlülüklerini kendimiz üstlenerek imzaladık. Proje süresince devletimizin desteğini her an arkamızda hissettik. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emek veren herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.  

İSTANBUL İÇİN İYİ OLACAK 

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, F1’in takvime girmesini şöyle yorumladı: “Pilotlar, nefesleri kesen meşhur 8’inci virajı, İstanbul’un tanıtımı için dönecekler. Artık nefeslerimizi tuttuk. İstanbul Park’ın emsalsiz pisti, F1 araçlarının saatte 321 kilometreyi bulan hızını ve efsane motor sesini çok özledi. İstanbul, F1 yarışları ile tanıtımda yeni bir start alacak.”