Başbakan'dan acılı aileye telefon

Mısır'da, Afrika Kupası müsabakasında kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden milli sporcu Seyithan Akbalık'ın babası Erdal Akbalık, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendilerini arayarak taziyelerini ilettiğini söyledi.

Dün toprağa verilen 21 yaşındaki milli sporcunun İzmir'deki baba evinde üzüntü yaşanıyor. Acılı aile, çocuklarının kazandığı madalyaları, tekvando kıyafetini, milli formasını ve mısırdan tabutuna sarılı gelen Türk bayrağını yatağındaki fotoğrafının etrafına serdi. Seyithan'ın, Bayraklı ilçesindeki evinin dış cephesine dev Türk bayrağı asıldı. 

Seyithan'ın odasında gazetecilere açıklamada bulunan baba Akbalık, "Oğlumun ölümüyle ilgili suçlu aramıyoruz" dedi. Seyithan'ın kalbinde ritim bozukluğu bulunduğu ancak bunun devamlı bir sağlık sorunu olmadığını ifade eden Akbalık, en son bir buçuk ay önce birlikte doktora gittiklerini, yapılan muayenede doktorun, ritim bozukluğunun spor yapmasına mani olmadığını söylediğini aktardı.

Doktorun, yeme, içme ve uyku konusunda dikkatli olması yönünde tavsiyede bulunduğunu anlatan Akbalık, "Oğlumun bu konuyla alakalı olarak 5-6 senedir kullandığı bir ilacı vardı. Mübabakadan önce gece 23.00'te Seyithan'ı aradım ve telefonda konuştuk. Neşesi yerindeydi. 'Oğlum sabah kalktığında abdestini al, iki rekat namazını kıl, Allah'a dua et ve maça öyle çık. Allah'da sana yardım eder' dedim. Tavsiyelerime uyacağını söyledi. 2 gündür erken yattığını ve kendisini oldukça dinç hissettiğini söyledi. Pazar günü de maç sırasında vefat etmiş" diye konuştu.

- "İlaç kullanımı konusunda dikkatliydi"

Seyithan'ın doping çekincesi yüzünden ilaç kullanmayı sevmediğini belirten Akbalık, şöyle konuştu:

"Sportif başarılarının önüne geçmemesi ve emeğinin boşa gitmemesi için ilaç konusunda son derece dikkatliydi. Sporcu olduğu için çoğu ilaç doping kontrolünde çıkıyormuş, bunun için dikkat ediyordu. 'Bir ilaç içerim, kanımda doping çıkar, emeğim de boşa gider' diyordu. Kendi ilacını da zorla içiyordu. Biz sürekli kullandığı ilacın doping etkisinin olup, olamayacağını da doktoruna sormuştuk. Kullandığı ilacın doping etkisinin olmadığını öğrenmiştik. Maça çıktığı gün ilacını içti mi, içmedi mi? bilmiyoruz."

- "Başbakanımız aradı"

Kendilerini dün akşam Başbakan Recep Tayyip Erdoğa'ın da arayarak başsağlığı dilediğini aktaran Akbalık, "Başbakanımız sağolsun dün akşam aradı. Bize başsağlığı diledi, yanımızda olduğunu ifade etti. 'O da bizim evladımızdı, canımızdı' dedi. Bize her zaman destek vereceğini söyledi" şeklinde konuştu.

- "Şehit olmak istiyordu" 

En büyük arzularının çocuklarının şehit statüsünde sayılması olduğunu belirten Akbalık, şöyle devam etti:

"Çünkü yurt dışında Mısır'da milli takım kafilesindeyken vefat etti. Oğlum Türkiye'yi, bayrağımızı temsil ediyordu. Eskiden televizyonda haberleri seyrederken şehit haberlerini duyduğunda annesine 'inşallah ben de askerde şehit olurum' diyordu. En büyük isteği askere gittiğinde şehitlik mertebesine ulaşmaktı, isteği ringte oldu. Şehitlik Orada değil, burada nasipmiş ona."

Milli sporcu Seyithan Akbalık'ın kendisi gibi tekvandocu olan 14 yaşındaki kardeşi Eyüp de ağabeyinin yolundan gideceğini ve onun olimpiyat şampiyonluğu hayalini kendisinin gerçekleştireceğini ifade etti.  

Türk Milli Takımı heyeti ile Mısır'daki Afrika Kupası müsabakalarına giden milli sporcu Seyithan Akbalık, burada kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmiş, sporcunun cenazesi önceki gün İzmir'e getirilmişti. Dün İzmir Adli Tıp Kurumu'nda otopsi işlemleri tamamlanan Akbalık'ın cenazesi Bayraklı Sancak Camisi'nde ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Doğançay Kabristanlığı'nda defnedilmişti.