Başakşehir 84. dakikada yıkıldı

Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalmak için mücadele eden temsilcimiz Başakşehir sahasında Sevilla'ya 2-1 mağlup oldu.

1

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında Medipol Başakşehir, taraftarı önünde İspanyol temsilcisi Sevilla ile karşı karşıya geldi. 90 dakika sonunda Medipol Başakşehir, Sevilla'ya 2-1 mağlup oldu.

Medipol Başakşehir, UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanşında Sevilla ile İspanya'da 22 Ağustos Salı günü karşı karşıya gelecek.

Karşılaşma yoğun yağmur altında başladı. Her iki ekip de ilk 15 dakikayı kontrollü bir şekilde geçirdi.

İLK GOL SEVILLA'DAN GELDİ! ESCUDERO...

16. dakikada gelişen Sevilla atağı sol kanattan başladı. Correa'nın pasında sol kanatta Escudero topla buluştu. Escudero ceza sahasına sol çaprazdan girer girmez sert ve yerden bir şut çıkardı. Escudero'nun bu şutunda top ağlarla buluştu. Sevilla bu golle Medipol Başakşehir karşısında skoru 1-0'a getirdi.

Golden kısa bir süre sonra gelişen Başakşehir hücumunda Visca ceza sahası içinde topla buluşur buluşmaz şutunu çekti ancak top direğin az farkla yanından auta gitti.

Sevilla, 36. dakikada sol kanattan etkili geldi. Sol kanattan ceza yayına gönderilen topa Banega etkili bir şutla kaleye gönderdi. Kaleci Volkan Babacan çok güzel bir kurtarışla topu kornere göndermeyi başardı. İlk yarıd abaşka gol olmadı ve ilk 45 dakika 0-0 sona erdi.

EMRE'NİN ŞUTU AZ FARKLA AUTA GİTTİ

İkinci yarıya Medipol Başakşehir daha hızlı başladı. 51. dakikada temsilcimiz ceza sahasına yakın bir noktadan serbest vuruş kazandı. Topun başına tecrübeli oyuncu Emre Belözoğlu geldi. Emre'nin kullandığı serbest vuruşta top az farkla üst ağlarda kaldı.

Başakşehir rakip üstünde baskını arttırdı ve 63. dakikada Emre Belözoğlu'nun ara pası ile ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Mahmut Tekdemir son çizgiye inmeden pasını penaltı noktası üzerindeki Emmanuel Adebayor'a gönderdi. Golcü oyuncu bekletmeden vuruşunu yaptı ancak kaleci Sergio Rico gole izin vermedi.

BASKI GOLLE SONUÇLANDI!

Başakşehir 64. dakikada Elia ile skoru eşitledi. Orta alandan gelişen atakta Mahmut Tekdemir'in ara pası ile ceza yayına hareketlenen Eljero Elia ceza sahasına girer girmez yerden vuruşunu yaptı ve topu kalecinin bacakları arasından filelerle buluşturdu.

BEN YEDDER SAHNEYE ÇIKTI

Sevilla, Wissam Ben Yedder ile tekrar öne geçti. Gabriel Ivan Mercado'in pası ile ceza sahası içi sağ tarafında topla buluşan Jesus Navas bekletmeden pasını yerden ön direğe doğru gönderdi. Gelen topa hareketlenen Wissam Ben Yedder altıpas alanı içerisinde yerden vuruşunu yaptı ve topu sol köşeden filelerle buluşturdu.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Başakşehir, Sevilla karşısında sahadan 2-1'lik mağlubiyetle ayrıldı.

KJAER YEDEKLER ARASINDAYDI

Fenerbahçe'den Sevilla'ya transfer olan Danimarkalı savunma oyuncusu Simon Kjaer, Medipol Başakşehir'e karşı ilk 11'de şans bulamadı.

Son iki sezonu Fenerbahçe'de geçiren ve bu ay başında 12 milyon 500 bin avro bonservis bedeliyle İspanyol kulübüne transfer olan Kjaer, teknik direktör Eduardo Berizzo tarafından yedek oyuncular arasında bekletildi.

TARAFTAR İLGİ GÖSTERDİ

Medipol Başakşehir ile Sevilla arasında oynanan maça taraftarlar ilgi gösterdi. Toplam 17 bin 500 bin seyirci kapasiteli 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda tribünler büyük ölçüde doldu. Karşılaşmayı yaklaşık 150 İspanyol taraftar da tribünden takip etti.