Başakcity ortaklığı

M.City'nin de sahibi olan City Football Group, Süper Lig ekibi B.Şehir ile dev bir ortaklığa imza attı. CFG; futbol stratejisi, oyuncu tarama, transfer ve süreçlerin eğitimlerini de kapsayan projelerde danışmanlık verecek.

AKŞAM SPOR

City Football Group (CFG) ve İstanbul Başakşehir FK futbol odaklı iş birliği anlaşması imzaladı. Anlaşmaya göre CFG, büyümeyi ve başarıyı hedefl eyen İstanbul Başakşehir'e uzun dönemli futbol stratejisi, oyuncu tarama, transfer ve süreçlerin eğitimlerini de kapsayan çeşitli futbol projelerinde danışmanlık verecek. CFG aynı zamanda, oyuncu transfer stratejileri, akademi gelişimi ve veriye dayalı içgörülerin kullanımı konusundaki en iyi uygulamaları ile İstanbul Başakşehir FK'ye uzun dönemli planlama ve sürdürülebilirlik konularına odaklanan yönlendirmeler sağlayacak.

CFG CEO'su Ferran Soriano, "Türkiye tutkulu bir futbol ülkesi. Kulübe katkıda bulunmayı ve Türkiye'de futbol uzmanlığı ve istihbaratı geliştirmeyi hedefl iyoruz" dedi. Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ ise "Türk futbolu adına tarihi bir adım attık. Dünyanın en büyük futbol grubu ile yaptığımız iş birliği ile bunun altını çizdik" diye konuştu.