Barcelona'nın yeni teknik direktörü Xavi için ödediği serbest kalma bedeli ortaya çıktı

Al Sadd teknik direktör Xavi konusunda Barcelona ile anlaştıklarını duyurdu. Katar ekibi, Barcelona'nın Xavi'nin serbest kalma bedelini ödediğini açıklarken bu rakamın 5 milyon euro olduğu iddia edildi.

Ronald Koeman ile yollarını ayıran Barcelona, teknik direktörlük görevine Xavi'yi getiriyor. Al Sadd Kulübü, Xavi konusunda Barcelona ile anlaştıklarını duyurdu. Öte yandan Barcelona'nın Katar ekibine serbest kalma bedeli olarak 5 milyon euro ödediği iddia edildi.

Al Sadd Kulübü'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Sözleşmede belirtilen serbest kalma bedelinin ödenmesinin ardından Xavi konusunda Barcelona ile anlaştık. Xavi Al Sadd'ın önemli bir parçası ve kendisine başarılar diliyoruz.

Xavi birkaç gün önce Barcelona'ya gitmek istediğini bize bildirdi ve biz de bunu anlayışla karşılayıp onun yolunu açtık."

17 YIL BARCELONA FORMASI GİYDİ

Futbolcu olarak 17 yıl Barcelona formasını giyen Xavi Hernandez, 2015 yazında Katar'ın Al Sadd takımına transfer olmuştu. Katar ekibinde 4 sezon oynadıktan sonra futbolculuğunu sonlandıran Hernandez, son iki sezondur da teknik direktör olarak görev yapıyordu.

SERBEST KALMA BEDELİ 5 MİLYON EURO İDDİASI

İspanyol basını, Hernandez'in Al Sadd'tan serbest kalma bedelinin 5 milyon euro olduğunu ileri sürdü. İlk kez Katar dışında bir takım çalıştıracak 41 yaşındaki Xavi Hernandez'in, Barcelona ile 30 Haziran 2024'e kadar geçerli sözleşme imzalaması öngörülüyor.