Barcelona Güler'i Kiev'de listeye aldı

Fenerbahçe ile eşleşen Rum kesimi takımı AEK'in İspanyol Koçu Xavi Rocha, Arda'yı 5 dakika izledi, hayran kaldı. Yakın dostu Barça'nın CEO'su Jordi Cruyff'u arayıp, ‘takip edin' dedi. Barça, D.Kiev maçından sonra sisteme kaydetti.

AKŞAM SPOR

DIŞ HABER

İspanyol mundodeportivo.com yazarı Gabriel Sans, Arda GülerBarcelona macerasının perde arkasını anlattı. İşte ilginç hikayenin özeti: "Barça bu genç yetenek Türk oyuncusunu 1 yıldan fazladır izliyor. Fenerbahçe, Mart 2022'de Arda ile 2025 yılına kadar sözleşme imzaladı ve ona efsane kaptan Alex de Souza'nın 10 numaralı formasını verdi. 2022 Ağustos ayından itibaren Barça, aracılar vasıtasıyla Arda Güler'den tutarlı haberler almaya başladı. Eski bir Barça oyncusu ve AEK Larnaka Sportif Direktörü Xavi Roca, o zaman Barça'nın sportif direktörü olan Jordi Cruyff'la yaptığı telefon görüşmesi bu konuda çok aydınlatıcıydı.

GOL VE ASİST BELİRLEYİCİ OLDU

Avrupa Ligi B Grubu'nda Fenerbahçe, Kıbrıs Rum Kesimi ekibi ile karşılaştı. İlk maçta evinde birkaç dakika zar zor oynadı ama ikincisinde ise 69 dakika sahada kaldı. Gol ya da asist yapmadı ama harika bir oyun görüşü vardı. Çok şaşıran Xavi Roca, Jordi Cruyff'u uyardı. 'Barça stiline sahip, hiç tereddüt etmeyin ve üzerinde düşünmeyin' dedi. Jordi bilgi toplayıp, hemen keşif makinesini harekete geçirdi. Barcelona kulübü, grup aşamasında kalan iki maçta ve Avrupa Ligi'nin son 16 turundaki iki maçta takip etti. En çok göze çarptığı yer, bir gol ve bir asistle oynadığı Dinamo Kiev maçı oldu. O andan itibaren zaten iyi bilgilere sahip keşif departmanı onu listeye aldı. Deco'nun bu gelecek vaat eden Türk mücevheri hakkındaki kişisel görüşüyle, hazırlanan raporlar da örtüşüyordu."

İKİ NEDENLE BARCELONA'YI SEÇTİ

İspanyol basınının bir kısmı Arda'nın düşünmek için Barcelona'dan süre istediğini iddia etse de transferin bittiğinde ısrar eden www.sport. es, yıldız oyuncunun Barça'yı iki nedenden dolayı seçtiğini öne sürdü: "Birincisi Barcelona, Fenerbahçe ve oyuncunun çevresini ikna etti. Ona gelişmesi için F.Bahçe'de kalmasını sağlayacak bir formül sundu. İkincisi Deco'nun bizzat Türkiye'ye gitmesi Barça'nın Arda Güler'e olan ilgisini ve verdiği önemi ortaya koydu. Güler, kulübün yeni bir numaralı yöneticisi Deco'nun ilk büyük iddiası. Bu durum konu birini baştan çıkarmak olduğunda ağır basan bir yöntem."