Balotelli yoksa Assombalonga var! Adana Demirspor durdurulamıyor

Süper Lig'in flaş ekiplerinden Adana Demirspor, 26.hafta mücadelesinde deplasmanda Gaziantep FK'ye konuk oldu. Karşılaşmayı Adana Demirspor 3-0 gibi net bir skorla kazandı. Maçta 2 gol atan Assambalonga 2 de penaltı kaçırarak mücadelenin kilit ismi oldu.

Spor Toto Süper Lig'in 26.hafta mücadelesinde Gaziantep FK sahasında Adana Demirspor'u konuk etti. Karşılaşmayı 3-0 kazanan Adana Demirspor puanını 44'e çıkarıp maç fazlasıyla Başakşehir'i geride bıraktı. Mücadeleye 2 gol atan, 2 de penaltı kaçıran Assambalonga damga vurdu. Mario Balotelli'nin cezalı olduğu karşılaşmada Adana ekibi Demokratik Kongolu golcüsüyle güldü.

MAÇIN İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Adana ekibine galibiyeti getiren golleri 18 ve 82. dakikada Britt Assombalonga ile 69. dakikada Birkir Bjarnason kaydetti.

ASSOMBALONGA 2 DE PENALTI KAÇIRDI

Adana Demirspor'da iki gol atan Assombalonga iki penaltı atışından yararlanamadı. 29 yaşındaki oyuncunun 56 ve 81'de kullandığı penaltıları Gaziantep FK kalecisi Günay Güvenç kurtardı.

Ligin bir sonraki haftasında Adana Demirspor, kendi sahasında Fraport TAV Antalyaspor ile karşılaşacak. Gaziantep FK ise hafta arasında ertelenen Öznur Kablo Yeni Malatyaspor karşılaşmasını oynayacak. Gaziantep ligde 27. haftada ise Altay deplasmanına konuk olacak.

İLK 11'LER

Gaziantep FK: Günay, Djilobodji, Furkan, Muhammet, Ertuğrul, Recep, Mendyl, Sagal, Caulker, Kitsiou, Vetrih

Adana Demirspor: Muric, Svensson, Tayyip, Samet, Kaan, Stambouli, Gökhan, Yunus, Belhanda, Vargas, Britt

MAÇTAN DAKİKALAR

14. dakikada Gaziantep FK gole yaklaştı. Sol kanattan gelişen atakta ceza sahasının sol köşesindeki Mendly, topu içerideki Sagal'a ortaladı. Bu futbolcunun yükselerek kafayla vurduğu meşin yuvarlak, kaleci Muric'ten döndü. Ceza sahasında topu tekrar alan Sagal'ın vuruşunda, Muric meşin yuvarlağı rahatlıkla kontrol etti.

18. dakikada Adana Demirspor golü buldu. Vargas'ın sol taraftan kullandığı köşe atışında altıpas üzerinde Assombalonga topa kafayı vurdu. Meşin yuvarlak yakın köşeden ağlarla buluştu: 0-1

45. dakikada konuk ekibin sağ kanattan gelişen atağında Yunus Akgün, meşin yuvarlağı ceza sahasındaki Vargas'a gönderdi. Bu futbolcunun vuruşunda, kaleci Günay Güvenç uzanarak topu çeldi.

Karşılaşmanın ilk yarısı, Adana Demirspor'un 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

46. dakikada savunma arkasına atılan ara pasa hareketlenen Yunus Akgün'ün kaleci Günay ile karşı karşıya vuruşu üstten az farkla auta çıktı.

49. dakikada Maxim'in pasında ceza sahası içinde topla buluşan Kitisou'nun kaleci Muric'i çalımladıktan sonra şutunu savunma çizgiden çıkardı.

52. dakikada Maxim'in ara pasında topla buluşan Muhammet'in sert vuruşu savunmadan sekerek kaleci Muric'te kaldı.

55. dakikada sağ kanattan ceza sahasına giren Yunus Akgün'ün Djilobodji'nin müdahalesi sonrası yerde kalmasıyla Adana Demirspor penaltı kazandı.

56. dakikada Adana Demirspor'un Assombalonga ile kullandığı penaltı atışını kaleci Günay kurtardı.

69. dakikada ceza sahasına giren Yunus'un vuruşu Günay'dan döndü, dönen topu Svensson'un pasıyla önünde bulan Bjarnasson'un penaltı noktası üzerinden düzgün vuruşu ağlarla buluştu. 0-2

79. dakikada Yunus Akgün'ün ceza sahası içinde Papy Djilobodji'nin müdahalesiyle bir kez daha yerde kaldı ve bir kez daha penaltı kararı verildi.

80. dakikada Adana Demirspor'un Assombalonga ile kullandığı penaltı atışını bir kez daha kurtaran kaleci Günay, maçta ikinci kez penaltıya geçit vermedi.

82. dakikada kullanılan köşe vuruşunda Vargas'ın yerden pasıyla topla buluşan Kaan'ın ortasını üst üste iki penaltı kaçıran Assombalonga kafa vuruşuyla ağlara göndererek farkı üçe çıkardı. 0-3

Mücadele Adana Demirspor'un 3-0 üstünlüğüyle sona erdi.