Bakasetas krallığı

Trabzonspor'dan yıllık 1 milyon 250 bin euro kazanan Bakasetas, 7 gol, 3 asistlik performansıyla kulübüne 16 milyon 900 bin TL kazandırdı, hem takımını lider yaptı hem de krallığa yükseldi.

AKŞAM

Trabzonspor'un bu sezonki en formda ismi olan Anastasios Bakasetas, F.Bahçe'ye karşı kaydettiği iki golle takımının ligin zirvesine yerleşmesini sağladı. 9 lig maçında 7 gol, 3 asistlik performansıyla gol krallığı yarışında lider durumda olan 28 yaşındaki oyuncu, kulübüne ayrıca servet kazandırdı.

Toplanan 21 puanın 17'sine direkt katkı sağlayan 28 yaşındaki orta saha, 16 milyon 900 bin TL'lik performans priminin de kulübün kasasına girmesini sağladı. Trabzon'dan bu sezon 1 milyon 250 bin euro (13 milyon 450 bin TL) garanti ücret kazanacak olan Yunan yıldız bu performansıyla da yıllık maaşının 3 milyon 450 bin TL fazlasını kulübe kazandırmış oldu.

Başarılı oyuncu, geçtiğimiz sezonun devre arasında 3 milyon euro bonservis bedeliyle Trabzonspor'un yolunu tutmuştu. Sözleşmeye göre sonraki satıştan ise yüzde 20 pay Aytemiz Alanyaspor'a verilecek. Bordo-Mavili takım, Bakasetas'ın serbest kalma bedelini ise 12 milyon euro olarak belirlemişti. 28 yaşındaki oyuncunun 2024 yılının haziran ayında Trabzon spor ile olan sözleşmesi bitiyor.

Öte yandan Bakasetas, Süper Lig ve Avrupa'nın 5 büyük liginde Florian Wirtz (4 gol, 6 asist) ile birlikte en fazla gol atan orta saha futbolcusu konumunda...

YÜKSELİŞ SÜRÜYOR

Fenerbahçe galibiyetiyle liderlik koltuğuna oturan Bordo-Mavililer, geçen sezon sıkıntılı dönemde takımın başına getirilen Abdullah Avcı yönetiminde 41 lig maçında 24 galibiyet ve 14 beraberlik aldı, 3 karşılaşmadan yenilgiyle ayrıldı.

TEDAVİSİ BAŞLADI

Fenerbahçe maçında sakatlanan Peres ve Nwakaeme'nin durumuyla ilgili açıklama geldi. Peres'in çekilen MR'ında sağ diz iç yağ bağda 2. dereceye yırtık tespit edildi. Sağ kalçasında gerilme hisseden Nwakaeme'nin tedavisine başlandı.

HAMSIK AYRI ÇALIŞTI

Trabzonspor, Göztepe maçının hazırlıklarına dün yaptığı antrenmanla devam etti. F.Bahçe maçında sakatlığı nedeniyle oynayamayan Hamsik'in fi zyoterapist kontrolünde koşu yaptığı, sakatlanan Anthony Nwakaeme ile Bruno Peres'in çalışmaya katılmadığı bildirildi.

Yeniden yapılanmaya gideceklerini açıklamışlardı... Camiayı sarsan kavga sonrası Volkan Demirel iddiası