Bakan kupaları tanıttı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Süper Lig ve Spor Toto 1. Lig 2022-2023 sezonu şampiyonluk kupalarının tanıtımına katıldı.

AKŞAM

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu'nun katılımıyla Spor Toto Süper Lig ve 1. Lig 2022-23 sezonu şampiyonluk kupaları Alsancak Gençlik Merkezi'nde tanıtıldı. Kasapoğlu, "Alsancak Gençlik Merkezi'nde yine bir ilk vesilesiyle bir aradayız. Futbol liglerimizde artık sona yaklaşıyoruz. İpi göğüsleyenler yavaş yavaş ortaya çıkıyor ve tabii biliyorsunuz, Bakanlık olarak Süper Lig'in ve futbol liglerinin sponsoru bir kurumuz... Spor Toto teşkilatı olarak, bugün iki kupamızla birlikteyiz." dedi.

26 MAYIS'A KADAR SERGİDE

Bakan, "Bu özel gençlik merkezimizi ziyaretçiler hem görecekler hem de İzmir'e armağan ettiğimiz bu güzel stadı görmeyenler gelip kupa vesilesiyle görecekler. Gençlik Merkezi'nde gençlerimizle bir araya gelecekler. Kupa 26 Mayıs'a kadar burada sergilenecek. Tabii kupamızı kazanacak takıma ve lige renk katan tüm takımlarımıza başarılar diliyorum. Lige, spora, futbola katkılarından dolayı tüm futbol camiasını, spor camiasını gönülden tebrik ediyorum." açıklamasında bulundu

SÜPER LİG'DE 6 KULÜBE LİSANS YOK

TFF Kulüp Lisans Kurulu, 2023-24 sezonu için 18 takıma UEFA lisansı ve 7 takıma ise ulusal lisans verildiğini açıkladı. Süper Lig'den Kayserispor, K.Gümrük, Antalyaspor, Ankaragücü, Giresunspor ve Ümraniyespor UEFA Lisansı alamadı. Kulüplere kriter eksiklerini tamamlamaları için 30 veya 60 gün süre tanındı.