Baka'nın yerine Klaassen

Yunan yıldız ile yapılan sözleşme görüşmelerinde sonuç alamayan Trabzonspor, oyuncusuna gelen teklifleri değerlendirme kararı aldı. Yerine düşünülen ilk isim ise Klaassen.

AKŞAM SPOR

DIŞ HABER

Trabzonspor devre arası transfer görüşmelerine hız verdi. Sezon sonu sözleşmesi bitecek olan Anastasios Bakasetas ile yeniden anlaşmak için yapılan görüşmelerde bir sonuç alamayan Bordo-Mavililer, yol haritasını şimdiden belirledi. Ocak ayında Yunan yıldıza gelen tüm teklifler masaya yatırılacak. Olası transferden gelecek olan sıcak para da yapılacak yeni takviyeler için kullanılacak. Bakasetas'ın yerine düşünülen ilk isim ise Hollandalı başarılı orta saha oyuncusu Davy Klaassen...

PİYASA DEĞERİ 10 MİLYON EURO

Hollandalı orta saha, bu sezonun başında bedelsiz olarak transfer olduğu Inter'de 5 maça çıktı ve toplam 72 dakika forma şansı buldu. İtalyan ekibi ile olan sözleşmesi sezon sonunda bitecek 30 yaşındaki on numara devre arasında takımdan ayrılmak istiyor. Bordo-Mavili Yönetim, kısa süre içinde hem oyuncu hem de Inter ile görüşmelere başlayacak. Transfermarkt verilerine göre; başarılı oyuncunun güncel piyasa değeri 10 milyon euro.

52.2 MİLYON EUROLUK SATIŞ

Ajax, Everton, Werder Bremen ve Inter takımlarında forma giyen Davy Klaassen'in toplam bonservis getirisi 52 milyon 200 bin euro oldu. İngiliz ekibi Everton 2017 yılında Hollandalı oyuncu için Ajax'a tam 27 milyon euro bonservis bedeli ödedi. Everton, bir sene sonra 30 yaşındaki orta sahayı 13.5 milyon euroya Bundesliga temsilci Werder Bremen'e sattı. 2020 yılında Ajax'a dönen Klaassen'in maliyeti ise 11 milyon 700 bin euro oldu.