Bakan Kasapoğlu spordaki tarihi haftayı yorumladı: Bu başarı planlı çalışmanın sonucu

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, sportif alanda son dönemde ardı ardına gelen başarılara ilişkin bir değerlendirmede bulundu. Bakan Kasapoğlu: “Sportif alanda son dönemde yakaladığımız bu başarılar bizim için planlı bir çalışmanın sonucudur. Hedefimiz her alanda olduğu gibi sporda da sürdürülebilir başarıyı yakalamak. Biz, bu gençlerimizle iftihar ediyoruz.“ dedi.

AKŞAM

Bakan Kasapoğlu, Milletimizin iftiharı olan, göğsümüzü kabartan başarılara imza atan, şanlı bayrağımızı en yukarı çektiren gençlerimizin, son dönemde sporun her alanında destan yazdıklarını dile getirirken, ''Sportif alanda son dönemde yakaladığımız bu başarılar bizim için planlı bir çalışmanın sonucudur'' diye konuştu. Bakan Kasapoğlu, hedeflerinin her alanda olduğu gibi sporda da sürdürülebilir başarıyı yakalamak olduğunu vurguladı.

GENÇLERİMİZLE İFTİHAR EDİYORUZ

Bir ülke gelişiyorsa, sporda, teknolojide, sanatta, bilimde, sanayide, yani hayatın her alanında ilerleme kaydediyorsa bunun itici gücü mutlaka gençlerdir'' diyen Kasapoğlu, şöyle konuştu:

"Bütün bu başarılar ülkemizin sportif açıdan ne denli doğru bir yolda olduğunu gösteriyor ve gelecek için bizleri umutlandırıyor. Biz, bu gençlerimizle iftihar ediyoruz. Türkiye, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, sporcu ve sporsever kişiliğiyle son 20 senede 'Tesis Devrimi'ne imza attı. Bugün ülkemizde nereye gitseniz basketboldan, futbola, tenise, yüzmeye, okçuluğa, cimnastiğe, kış sporlarına kadar birçok branşta yüz akı tesislerimizi görürsünüz.

BU BAŞARILAR SÜRECEK

Sadece spor kompleksleri değil, mahallelere inşa ettiğimiz butik spor olanaklarımızla sporun tabana yayılması konusunda 7/24 azimle, gayretle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bakanlığıyla, federasyonlarıyla, tesisleriyle, antrenörleriyle, sporcu aileleriyle müthiş bir potansiyelden bahsediyoruz. Hamdolsun sporda sadece bugünün değil, yarınların hikayelerini yazacak alt yapıyı oluşturmak Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bizlere nasip oldu. Biz sporu tabana yaydıkça yetenek havuzumuz genişleyecek, o yetenekleri bir üst seviyeye taşıyacak tesislerimiz ve planlamamız sayesinde orta ve uzun dönemde de bu başarıların süreceğine olan inancım tam."

DESTEĞİMİZ KESİNTİSİZ SÜRECEK

Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu, bu son başarıları değerlendirirken yürüttükleri kadın odaklı spor politikasının sonuç veriyor olmasının da göz ardı edilmemesi gerektiğini belirterek, ''Bu başarılar, bizim hep savunduğumuz kadın temelli spor politikasının ne kadar önemli olduğunun ispatıdır. Sporcularımıza desteğimiz bütün hızıyla devam edecek, fakat bilhassa Anadolu'nun her bir köşesinde kız çocuklarını spora yönlendirmek konusunda üstün bir çaba sarf etmekten vazgeçmeyeceğiz'' şeklinde konuştu.

İŞTE TARİHİ SONUÇLAR

BASKETBOL: Anadıolu Efes, Erkekler EuroLeague'in en büyüğü oldu.

VOLEYBOL: Vakıfbank, CEV Şampiyonlar Ligi'nde mutlu sona ulaştı.

BOKS: Kadınlar Dünya Şampiyonası'nda dünya şampiyonu olduk.

TEKVANDO: Avrupa Tekvando ve Para Tekvando Şampiyonası'nda Türkiye fırtınası esti.

AMPUTE FUTBOL: Ampute Futbol Şampiyonlar Ligi'nde Etimesgut Belediye mutlu sona ulaştı.

KÜREK: Avrupa Gençler Kürek Şampiyonası'nda 2 altın madalya kazandık.

OKUL SPORLARI: Dünya Okul Sporları Olimpiyatları'nda Milli sporcular 92 madalya kazandı.