Babasının oğlu Federico Chiesa

Genç yıldız Federico Chiesa, babası Enrico Chiesa ile aynı kaderi yaşadı. İtalya'nın Avusturya karşısındaki ilk golünü atan genç forvet, babası ile birlikte Avrupa Şampiyonası tarihine geçti. Baba Enrico ile oğlu Federico, turnuva tarihinde gol atan ilk “baba-oğul” futbolcu oldu.

AKŞAM

A Milli Takımımızın yer aldığı A Grubu'ndan lider çıkan İtalya, EURO 2020 son 16 turu maçında C Grubu'nu ikinci sırada bitiren Avusturya ile çeyrek final mücadelesi verdi. Londra'nın Wembley Stadı'ndaki maçta Avusturya, İtalya karşısında beklentilerin çok üzerinde bir performans ortaya koysa da son 8 takım arasına kalamadı. İlk devre ve ikinci yarıda gol sesi çıkmazken çeyrek finalist uzatma dakikalarında atılan gollerin ardından belli oldu. Rakibini 2-1 yenen İtalya, son 8 takım arasına adını yazdırdı.

EURO 96'DA ÇEKYA'YA ATMIŞTI

İtalya'nın çeyrek finale yükselmesinden daha çok Federico Chiesa'nın attığı gol konuşuldu. 84'te Berardi'nin yerine oyuna giren 23 yaşındaki futbolcu, Spinazzola'nın 95'te ceza sahasına gönderdiği topla arka direkte buluştu. Önce topu düzeltip rakibini çalımlayan Chiesa, sol ayağıyla vuruş yaptı ve topu filelerle buluşturdu. Bu golle Gök Mavililer, skoru 1-0'a getirdi. Bu gol aynı zamanda Avrupa Futbol Şampiyonası tarihine de geçti. Federico'nun babası Enrico Chiesa da EURO 96'da İtalya adına Çekya'ya gol atmıştı.

İtalya kendi rekorunu kırdı

HENÜZ DÜNYAYA GELMEMİŞTİ

Turnuva tarihinde ilk defa bir babaoğul gol atma başarısı gösterdi. Enrico Chiesa'nın 14 Haziran 1996'da attığı golle İtalya, Çekya maçını 2-1 kazanmıştı. Federico Chiesa'nın attığı golle de İtalyanlar Avusturya'yı 2-1 mağlup etti. Baba Chiesa, 96'da gol attığında oğlu Federico henüz dünyaya bile gelmemişti. Enrico Chiesa, bir dönem Fatih Terim'in teknik direktörlüğünü yaptığı Fiorentina'da İmparator'un öğrenciliğini de yapmıştı. Oğul Chiesa, babasının izinde devam etse de Enrico'nun başarılarını gölgede bırakacak gibi gözüküyor.

Sahne Cüneyt Çakır'ın