Aytemiz Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu: “N'Sakala konusunda özür dilediler”

Beşiktaş'a transferi konuşulan N'Sakala ile ilgili Aytemiz Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu, açıklamalarda bulunarak, “Büyük takımlara herkes gitmek istiyor, girişimlerden dolayı önemli bir yönetici, yaptıklarının yanlış olduğunu söyledi. Özrünü de aldım, özür dilediler işin doğrusu” dedi.

IHA

Aytemiz Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ALTSO) meclis toplantısına katıldı. Burada soruları yanıtlayan Çavuşoğlu, sezon sözleşmesi bitecek olan ve Beşiktaş’a transferi konuşan 30 yaşındaki Kongolu futbolcu N’Sakala ile ilgili açıklama yaptı.

“ÖZÜR DİLEDİLER İŞİN DOĞRUSU”

Çavuşoğlu, N’Sakala ile anlaşma aşamasına geldikleri belirterek, “Biz futbolcuyla anlaşma aşamasındayken, büyük takımlar kancayı taktı. Büyük takımlara herkes gitmek istiyor, girişimlerden dolayı önemli bir yönetici, yaptıklarının yanlış olduğunu söyledi. Özrünü de aldım, özür dilediler işin doğrusu. Bugün Bakasetas’a teklif olabilir, gözde futbolcu. Onunla ilgilenen takımlar da var. Futbolun içinde de ticaret var. İstediğimiz rakamlar olursa tabii ki her futbolcuyu satabiliriz. Bakasetas gibi 2-3 oyuncumuza teklif gelir diye düşünüyoruz. Kupa maçını bir atlatalım, kupa maçından önce transfer konuşmak doğru değil. Alırsın ama satış konusunda yani. Futbolcuların da kafası şu anda transferde değil sadece kupada. Kimse transfer konuşmuyor. Papiss Cisse’nin de sözleşmesi bitiyor ama kupayı alırsak bazı şeylerin değişeceğini düşünüyorum” diye konuştu.

"SÖZLEŞMESİ BİTEN BİR FUTBOLCUNUN YOLU AÇIK ZATEN"

Önümüzdeki günlerin N'Sakala transferinde belirleyici olacağını ifade eden Çavuşoğlu, “N’Sakala’nın Beşiktaş’a transferi olup olmayacağı önümüzdeki günlerde belli olur. N’Skala’nın sözleşmesi bitiyor. Kalmak isterse kalır, gitmek isterse gider. Biz kendisine de teklifimizi yapmıştık, anlaşma noktasına kadar da gelmiştik ve istediği rakamları da kendisine vermiştik ama daha sonra tabii ki geri adım attı. Şuanda maçlar devam ediyor. Neticesinde kupa maçları bitinceye kadar bizim futbolcumuz. Kupa maçı bittikten sonra kendisiyle tekrar oturup konuşuruz. Kalmak istiyorsa kalır, gitmek istiyorsa da yolunu açarız. Sözleşmesi biten bir futbolcunun yolu açık zaten” ifadelerini kullandı.

“BİZ SADECE İŞİMİZE BAKARIZ”

Süper Lig’in 28. haftasında oynanan Aytemiz Alanyaspor - Trabzonspor maçının ardından çıkan olaylara da değinen Çavuşoğlu şunları söyledi: “Biz düne bakmayız, hep yarınlara bakarız. Ufak tefek bir şeyler olmuştu. Allah’a şükür olan şeyler de bizim hatamızın olmadığını ve anlımızın açık olduğunu bütün kamuoyu biliyor. Biz dünlere bakmayız, yarınlara bakarız. Onlarda çıkar sahada oynar, bizde çıkar sahada oynarız. Netice ortada sahada olur herkes ona saygı duyar. Yapacak bir şey yok çünkü futbol iç sahada oynanıyor. Sahanın dışındaki olaylar olmaması gereken şeyler her zaman. Her zaman futbolda dostluğu ve kardeşliği bir ön planda tuttuk. Bundan sonraki bizim bu tavrımız devam edecektir. Biz sadece işimize bakarız ve işimizi yaparız.”

'Emre istemedi' denmişti Benjamin Stambouli transferinde gerçek ortaya çıktı