Aykutalp Derkan: 'Tüzüğü değiştireceğiz'

Galatasaray, divan kurulu başkanlık seçimi yarın yapılacak. Sarı liste ile seçime girecek olan Aykutalp Derkan ve ekibi kulüp tüzüğünü bir an önce değiştireceklerini açıkladı.

AKŞAM

Kenan KARCI

Galatasaray'da divan kurulu başkanlık seçimi yarın yapılacak... G.Saray Lisesi'nde saat 10.00'da başlayacak olan seçim 15.00'te sona erecek. Eşref Hamamcıoğlu'ndan boşalan koltuk 2024'e kadar yeni sahibini bulacak. Seçimde divan kurulu başkanlığı için Aykutalp Derken ile Niyazi Yelkencioğlu yarışacak. Sarı liste ile seçime girecek olan Aykutalp Derkan ve ekibi yaptığı açıklamada kulüp tüzüğünü değiştireceklerini söyledi. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Divan Kurulu Seçiminde aday Sarı Liste olarak 'Gelenekten Geleceğe' yol haritamızda önceliğimiz, Galatasaray ilkeleri ve değerleri temel şart olmak kaydı ile tarafsız, iç barışı sağlayıcı, birleştirici ve tüm üyelerimizi kucaklayıcı bir yönetimi gerçekleştirmektir.

DİJİTAL ÇAĞA AYAK UYDURULACAK

Dijital çağın gerektirdiği şekilde Kulüp Tüzüğü'müzün bir an önce değiştirilmesi, artık hepimizin 'olmazsa olmazıdır' ve Divan Kurulu olarak bu konuda öncülük yapmak asal hedeflerimizden biridir. Divan Üyelerimizin, Kulüp Yönetimlerimizi motive etmesi ve gerekli önerilerde bulunması sürecin ilerlemesine büyük katkı sağlayacaktır. Divan arşivinin en kısa sürede dijital ortama aktarılması şarttır. Divan tutanaklarında 'ilişkisel veri tabanı yönetimi' oluşturmak diğer önemli hedeflerimiz arasındadır. Bu şekilde ilgili kişi, konu ve görsel dokümana en hızlı şekilde ve kolayca erişmek mümkün olacaktır."

Divan Kurulu Başkanlık Seçimi Sarı Liste

A. Aykutalp Derkan (6833)

M. İbrahim Ziyal (6329)

Sonay Kale (9001)

Z. Nilüfer Sanvar (7167)

Öner Kılıç (8177)