Ayhan Akman, Galatasaray'da yaşanan radikal değişikliklere dikkat çekti

Galatasaray'ın eski futbolcusu Ayhan Akman, sarı-kırmızılıların Kasımpaşa'yı 2-1 mağlup ettiği mücadeleyi TRT Spor'da yayınlanan Stadyum programında değerlendirdi. Akman, Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim'in son haftalarda yaptığı değişikliklere dikkat çekti.

Spor yorumcusu ve eski futbolcu Ayhan Akman, Galatasaray ile Kasımpaşa arasında oynanan ve ev sahibi ekibin 2-1'lik galibiyetiyle sonuçlanan karşılaşmayı TRT Spor'daki "Stadyum" programında yorumladı.

Galatasaray'ın 3 puan kazanarak altın bulduğunu söyleyen Akman, "Bu zeminde, bu şartlarda tabii ki alınan 3 puan altın bulmuş gibi. Alanya deplasmanı öncesi alınan Kasımpaşa zaferi!" dedi.

Mustafa Muhammed Galatasaray'ı zirveye uçurdu

İşte Akman'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları...

- "Belki de daha da kötü şartlarda oynanabilirdi maç. Kısmen de olsa topla oynanabildi. Futbol kalitesini düşürdü bu zemin, çok kötüydü. Her şeye rağmen zemini bu hale getirenlere teşekkür etmek lazım. Çok daha kötüsü olabilirdi."

Erman Toroğlu, tartışmalı pozisyonu değerlendirdi: Penaltı mı değil mi...

- "Rakipleriniz Fenerbahçe ve Trabzonspor kazanmış, mutlak kazanmanız gereken bir maç. Saha şartlarını da düşününce Galatasaray altın bulmuş gibi oldu."

Rıdvan Dilmen'den Mustafa Muhammed ve Samatta karşılaştırması: Tercih edilmiş, yanlış yapılmış

"RADİKAL DEĞİŞİKLİKLER OLDU"

- "Son haftalara bakınca; Galatasaray radikal değişikliklerle başladı maça. Fiziksel gücü yüksek olan oyuncularla başladı Fatih Terim, özellikle Etebo gibi."

Ali Gültiken: Galatasaray, her şeyi yapabilecek bir takım oldu

- "Taylan çok yoruldu. Biraz da yorgunluk artı zemin diyelim bu radikal 11 değişikliklerine. Çok uzun zamandır çarşamba pazar oynayanlar var. Çok yorgun bir Onyekuru, Taylan vardı. Bunlar ideal 11'in oyuncuları. Martin Linnes'i de Yedlin ile değiştirebilirdi. Ömer Bayram tercihi zorunluluktu, Saracchi'nin yokluğu nedeniyle."

Galatasaray'ın bitirim ikilisi hakkında flaş sözler

"GEDSON ÇOK ÖNEMLİ VE TEKNİK"

- "Gedson'u ilk 11'de gördük. Gedson çok önemli ve teknik bir oyuncu. Zemin için uygun değildi ama maç eksikliğini tamamlamak ve maç eksiğini tamamlamak adına yorgun olmadığını düşünerek oynattı. Hoca bunun için hem Etebo'yu, hem Gedson'u, hem Emre Kılınç'ı kullandı."

- "Onyekuru'yu kesti demeyelim hoca. Yorgun olduğunu düşünerek oynatmadı."

Fatih Terim: Galatasaray'ın kurtuluşu olur...

"ERTUĞRUL'U TEBRİK ETMEK GEREK"

- "İlk yarı oyuna baktığımız zaman Galatasaray, 2-3 yapabilirdi. Kaçırdığı goller vardı. Ertuğrul'u tebrik etmek gerek. İyi bir oyun ortaya koydu."

- "İkinci yarı farklı bir maç oldu. Muslera'nın hatasından sonra 1-1'e gelen bir maç. Bu sahada çok zordu gol atmak ama mücadele önemliydi. Mücadele etti Galatasaray ve çok çok önemli."

Fuat Çapa'dan hakem tepkisi