Aydemir Akbaş'tan Fatih Terim sözleri: Şampiyon yapsan ne olur yapmasan ne olur?

Usta oyuncu ve aynı zamanda fanatik bir Galatasaray taraftarı olan Aydemir Akbaş, sarı-kırmızılı kulübe başkan olarak seçilen Burak Elmas ve Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Türk sinemasının usta ismi Aydemir Akbaş, AKŞAM'dan Yasemin İlan'a konuştu.

Türk futbolunu değerlendiren usta oyuncu, "Bu kafayla futboldan bir şey olmaz. Bir kere kafa yapımızın değişmesi lazım. Selahattin Beyazıt Galatasaray Spor Kulübüne arsa bıraktı, bu arsanın satılıp mevcut borcun ödenmesi lazım. Biz borcu kapatacağımıza olan parayı eritip bir de üzerine yeni borçlar yapıyoruz. Şampiyonluğu bırakın borcu ödeyin, ilk amacın bu olması lazım. Dünyanın parasını verip Afrika'dan 5. sınıf futbolcu transfer ediliyor. Avrupa'dan emekliliği gelmiş oyuncuları getiriyoruz. Ağzımı bozmak istemiyorum. Biz bu mantıkla devam edersek futbol biter." dedi.

Galatasaray Spor Kulübünün Divan Kurulu Üyeliğini yapan Akbaş, başkanlığa Burak Elmas'ın gelmesini de değerlendirdi:

Burak Elmas ne yapacak, şampiyon olsak o parayı yine elin Afrikalısı'na Romeni'ne verecek, borcu ödeyecek mi? Borcu ödesin gelsin elini sıkayım. Ona şunu tavsiye ediyorum; kendisine değil Galatasaray'a çalışsın. Verdiği beyanatları yerine getirsin. Başarılı olması mümkün ama söylediklerinden saparsa kendi kaybeder. Genç ve dinamik oluşu önemli bir etken umarım başarılı olur. Şimdiye kadarki yönetimler verdiği sözleri yerine getirmedi, Burak Elmas söylediklerini yaparsa iki taraf da kazanır. Galatasaray'ın menfaatleri için kim taş üstüne taş koyarsa takdiri kazanır. Öte yandan Fatih Terim'e değinecek olursak ben onun yerinde olsam bu sene antrenörlük yapmazdım. Borç içinde bir takımı şampiyon yapsan ne olur yapmasan ne olur?

Aydemir Akbaş'tan büyük itiraf: Beyhan olmasa Nebahat Çehre ile evlenirdim