Ay-Yıldız destan zamanı

2002'den beri katılamadığımız Dünya Kupası'na sadece 1 maç uzaklıktayız. Bu akşam Kosova'yı da geçersek bayram yaşayacağız. Ay-Yıldızlı ekipte Merih'in tedavisi sürüyor. Zeki'nin durumu ise belirsiz.

HABER MERKEZİ

AKŞAM SPOR

2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turu finalinde deplasmanda Kosova ile tarihinin en önemli maçlarından birine çıkacağız. 24 yıl sonra Dünya Kupası'na katılma hayali kuran Milli Takım, Kosova karşısında kazanmak ve Dünya Kupası biletini almak istiyor. Kosova'nın Başkenti Priştine'deki Fadil Vokrri Stadı'nda oynanacak karşılaşma, saat 21.45'te başlayacak ve TV8'den canlı yayınlanacak. Maçı İngiliz Michael Oliver yönetecek. Ay-Yıldızlı ekibimizde Merih dışında eksik yok. Zeki Çelik'in durumu maç saatinde belli olacak. Mücadelenin 90 dakikasının berabere bitmesi halinde uzatma bölümüne geçilecek. 15'e dakikalık iki uzatma bölümünde de kazanan çıkmaması durumunda ise seri penaltı atışlarıyla Dünya Kupası'na gidecek ekip belli olacak. Ay-Yıldızlı ekip play-off yarı finalinde Romanya'yı 1-0, Kosova ise Slovakya'yı 4-3 yenerek finalde mücadele etme hakkını elde etmişti.

FAVORİ TÜRKİYE

Trendyol 1. Lig ekiplerinden Serikspor'da forma giyen Kosovalı oyuncu Jetmir Topalli, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off finalinde Kosova'ya konuk olacak Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın yıldız oyuncularıyla favori olduğunu söyledi: "Hayalimiz var ama Türkiye favori. Çok önemli yıldızları var.

3 BİLET DAHA VAR

Bu akşam Avrupa elemelerinden 3 takım daha Dünya Kupası bileti alacak. Saat 21.45'te Bosna Hersek-İtalya, Çekya-Danimarka ve İsveç-Polonya karşılaşmaları oynanacak. İtalyan oyuncuların Bosna ile eşleştiklerini öğrendikleri anda yaptıkları sevinç nedeniyle bu maçın sonucu hayli merak ediliyor.