Avustralya'da tişört krizi: Peng Shuai nerede?

Novak Djokovic'in sınır dışı edilmesinin ardından, bu kez Çinli tenisçi Peng Shuai'ye destek tişörtleri yasaklandı.

Avustralya Açık'ta giyilen "Peng Shuai nerede?" tişörtleri büyük krize neden oldu.

Çiftlerde dünyanın 1 numarası olan Çinli eski başbakan yardımcısı Zhang Gaoli tarafından cinsel tacize uğradığı öne sürülen Peng Shuai'nin ortadan kaybolduğu şeklindeki iddiaların aydınlatılması için mesaj veren bu tişörtler Avustralyalı yetkililer tarafından yasaklandı.

Polisin taraftarların üstündeki tişörtleri çıkarttırmak için yaptığı baskı ülkede gündem oldu.

Yasağı savunan bir yetkili, "Turnuvanın giriş koşulları böyle. Siyasi ve ticari işaretlere izin vermiyoruz" açıklamasını yaptı. Kadınlar Tenis Birliği (WTA) daha önce iddialar aydınlanana kadar Çin'deki tenis turnuvalarını askıya almıştı.

NAVRATİLOVA: "KORKAKÇA"

Martina Navratilova , Avustralya'daki tişört yasağına tepki gösterdi. Avustralya hükümetinin tavrının "Zayıf" ve "Korkakça" olduğunu vurgulayan Navratilova, "Bunu gerçekten çok korkakça buluyorum. Bu siyasi bir beyan değil, bu bir insan hakları beyanıdır." diye konuştu.

10 BİN DOLAR BAĞIŞ

Avustralya hükümeti tişörtleri toplatsa da yeni tişört basımı için açılan bağış kampanyasına yapılan bağışlar 10 bin doları aştı. Tişört kampanyasına öncülük eden Drew Pavlou, "Verilen her kuruş tişört basımı için kullanılacak. Bin tane daha tişört basıyoruz. Bakalım bizi kim durduracak" dedi.