Avrupa'da çifte zafer

Romanya'da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Selçuk Can ve Alperen Berber, ülkemize altın madalya sevinci yaşattı. 19 yaşındaki Alperen “Şampiyonluğumuz, şehitlerimize armağan olsun” dedi.

AKŞAM SPOR

Milli güreşçilerimiz, Romanya'da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda tarih yazdı. 22 yaşındaki Selçuk Can, grekoromen stil 72 kiloda Azerbaycanlı rakibini 2-0 yenerek altın madalyanın sahibi oldu. Can, "Çok şükür. İlk defa kariyerimde Avrupa şampiyonluğu yaşıyorum. Bu mutluluk tarif edilemez" ifadelerini kullandı. Organizasyonda Türkiye'ye ikinci madalyayı ise 19 yaşındaki Alperen Berber kazandırdı. grekoromen stil 82 kiloda yarışmaya bireysel olarak katılan Islam Ismailovich Aliev'i mağlup eden Berber, şampiyon oldu.

TAKIM HALİNDE ŞAMPİYONUZ

Türkiye Grekoromen Güreş Milli Takımı, Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nı 6 madalya ile tamamladı ve zafere ulaştı. Milliler şampiyonada 2 altın, 3 gümüş ve 1 bronz madalya kazandı. Türkiye, 5'inci kez takımlar şampiyonu oldu.

GURUR DUYUYORUZ

'Türk güreşinin babası' olarak da anılan Samsunlu Yaşar Doğu'nun hemşehrisi olan Berber, "Ülkemi en güzel şekilde temsil etmeye çalıştım. Bu şampiyonluğu Samsun'umuza, Türkiyemiz'e ve şehitlerimize armağan olsun" dedi. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da iki isimle de telefonda görüşerek "Harikasınız. Gurur duyduk. Olimpiyatlarda Türk güreşi üzerine düşeni yapacak. Sayın Cumhurbaşkanımızın da destekleri var. Hepinize teşekkür ediyorum" sözleriyle tebriklerini iletti.