Ortalık toz duman! Avrupa Süper Ligi'nde kılıçlar çekildi

Avrupa Süper Ligi projesinde ortalık karıştı... Avrupa futbolunun 12 dev kulübü; Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid, Manchester United, Manchester City, Liverpool, Chelsea, Arsenal, Tottenham, Milan, Inter ve Juventus'un UEFA'dan ayrılarak kurduğu Avrupa Süper Ligi projesinden peşi sıra haberler geliyor.

Projenin açıklandığı andan itibaren büyük tepkilere sebep olan Avrupa Süper Ligi projesinde sıcak gelişmeler yaşanıyor. Üye kulüplerden art arda projeden ayrılık haberleri geliyor.

SON GELİŞMELER (Güncelleniyor...)

- İngilizlerin efsane futbolcusu Gary Lineker, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Topumuzu geri aldık." ifadelerini kullandı. Bu paylaşım pek çok kişi tarafından Avrupa Süper Ligi'nin iptal olacağı yönünde yorumlandı.

FIFA Başkanı Gianni İnfantino, "Avrupa Süper Ligi'ni şiddetle reddediyoruz. Ben, kulüpleri ve milli takımları korumakla görevliyim. Kendi yolunu seçenler sonucuna da katlanmak zorundadır. Ya giderler ya da kalırlar. Başka bir ihtimal bulunmuyor." ifadelerini kullandı.

- Taraftar protestoları ve Avrupa Süper Lig kurucu kulüplerinin turnuvadan çekilme kararının ardından Avrupa Süper Ligi ve Real Madrid Kulübü Başkanı Florentino Perez'in üzerinde büyük bir istifa baskısı olduğu öğrenildi.

- Juventus Başkanı Andrea Agnelli'nin istifa ettiği; ancak Torino yönetiminin istifayı kabul etmediği iddia edildi.

- UEFA Yönetim Kurulu Üyesi Servet Yardımcı, TRT Spor'a konuştu. Yardımcı, "Aldığımız bilgiye göre Manchester City ve Chelsea çekilmiş, Atletico Madrid de muhtemelen çekilecekmiş. Çözülme bekliyorduk zaten. Öyle bir özelleşme, böyle bir darbe dünya futbolu için kabul edilemezdi." dedi.

- İngiltere Premier Lig takımlarından Liverpool'un kaptanı Jordan Henderson, kulübünün de desteklediği "Avrupa Süper Ligi" oluşumuna, sosyal medyadan tepki gösterdi. Henderson, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bundan hoşlanmadık ve gerçekleşmesini istemiyoruz. Bu, bizim ortak duruşumuz. Bu kulübe ve taraftarlarına kayıtsız, şartsız bağlıyız. Asla yalnız yürümeyeceksin." ifadelerine yer verdi. Henderson'ın takım arkadaşları Trent Alexander-Arnold ve James Milner da aynı ifadeleri, Twitter hesaplarından paylaştı. Paylaşım, projenin kurucuları arasındaki İngiliz kulüplerinden Chelsea ve Manchester City'nin "Avrupa Süper Ligi"nden çekileceği haberlerinin ardından geldi.

- İngiltere Premier Lig takımlarından Chelsea'nin taraftarları, takımlarının Avrupa Süper Ligi'ne katılmasını protesto etti. "Taraftarlar müşteri değildir", "(Futbol) Fakirler tarafından kuruldu, zenginler tarafından çalındı" yazılı pankartlar taşıyan yaklaşık 1000 taraftar, Chelsea'nin Avrupa Süper Ligi'nden ayrılmasını istedi.

- İngiltere Premier Lig ekibi Manchester United'ın başkan yardımcısı Ed Woodward, yıl sonunda görevinden ayrılacak. Chelsea ve Manchester City'nin iki gün önce kurulan "Avrupa Süper Ligi" oluşumundan çıkacağı haberlerinin ardından projeye destek veren kulüplerden Manchester United'ın yöneticilerinden birinin ayrılık haberi geldi. Kulüpten yapılan açıklamada, 2005'ten beri Manchester United bünyesinde çalışan 49 yaşındaki Woodward'ın, 2012'den bu yana sürdürdüğü görevi yıl sonunda bırakacağı belirtildi. İngiliz basınında yer alan haberlerde, Woodward'ın zaten 2021 sonunda görevi bırakacağı ancak duyurunun, planlanandan erken bir tarihe çekildiği öne sürüldü.

- İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester United, Arsenal, Liverpool ve Tottenham'ın Avrupa Süper Ligi'ne katılmayacakları açıklandı. İngiltere Premier Lig takımlarından Chelsea'nin de kurucuları arasında yer aldığı Avrupa Süper Ligi projesinden çekileceği iddia edildi.

- Liverpool forması giyen milli futbolcu Ozan Kabak, kulüplerinin de içinde yer aldığı "Avrupa Süper Ligi" projesini oyuncular olarak istemediklerini belirten bildiriyi sosyal medyada paylaştı. "Bundan hoşlanmadık ve gerçekleşmesini istemiyoruz. Bu, bizim ortak duruşumuz. Bu kulübe ve taraftarlarına kayıtsız, şartsız bağlıyız. Asla yalnız yürümeyeceksin." ifadelerini içeren açıklamayı, Ozan da Twitter hesabına koydu.

- Sky Sport Italia'nın haberine göre, 6 İngiliz takımının ayrılık kararını almasının ardından Avrupa Süper Ligi askıya alındı.

- Avrupa Süper Ligi katılım kararından döndürülen Premier Lig kulüplerinin bu tavrının altında UEFA'dan para almalarının yattığı iddia edildi. İspanyol Mundo Deportivo, Real Madrid, Barça, Atletico Madrid, Juventus, Inter ve Milan ile birlikte Süper Lig oluşturan Liverpool, Tottenham, Arsenal, Chelsea, Manchester City ve Manchester United'ın UEFA tarafından para ile kararından döndürüldüğünü iddia etti.

New York Times'ın haberine göre Inter, Avrupa Süper Ligi'nden çekildiğine dair açıklama yapmaya hazırlanıyor.

UEFA Başkan Yardımcısı Boniek, "Flaş haber, bitti. İyi geceler..." paylaşımında bulundu.

AVRUPA SÜPER LİGİ GERİ ADIM ATMIYOR

Avrupa Süper Lig'i, 6 İngiliz kulübünün ayrılma kararından sonra bir açıklama yaparak, futbol endüstrisinde değişikliğin gerekli olduğunu, diğer kurumlarla daha sıkı diyalogla bu projenin hayata geçirilmesini savundu.

İspanya ve İtalya'dan 3'er kulübün kaldığı Avrupa Süper Ligi'nin yaptığı yazılı açıklamada, "İngiliz kulüplerinin, maruz kaldıkları baskı nedeniyle bu kararı almaya mecbur bırakıldıklarını duyurmalarına rağmen, bugün olduğu gibi teklifimizin doğru ve Avrupa mevzuatı ile tutarlı olduğuna ikna olduk. Mahkemeler de Süper Lig projesini üçüncü şahısların herhangi bir eylemine karşı korumaktan çekinmedi." denildi.

ATLETICO MADRID VE INTER DE AYRILDI

İngiltere Premier Lig ekiplerinin Avrupa Süper Ligi'nden çekilmesinin ardından Atletico Madrid ve Inter de organizasyondan çekildiklerini resmen duyurdu.

ÇEKİLEN SON EKİP MILAN OLDU

Avrupa Süper Ligi'nden çekilen ikinci İtalyan ekibi Milan oldu.

Böylece 12 takımla başlanan oluşumda yalnızca 3 ekip kaldı: Real Madrid, Barcelona ve Juventus.

JUVENTUS'TAN AÇIKLAMA: GERÇEKLEŞTİRİLEMEZ HALE GELDİ

Juventus, Avrupa Süper Ligi'nin gerçekleştirilemeyeceğini duyurdu.

Konuyla ilgili Siyah-Beyazlılardan yapılan açıklamada "Her şeye rağmen Juventus, uzun vadeli bir organizasyon oluşturmaya kararlıdır" ifadeleri kullanıldı.