Avrupa Şampiyonluğuna yürüyoruz

Son 16 turunda Belçika'yı 3-1 mağlup eden geçen Filenin Sultanları, Avrupa Şampiyonası'nda 6'da 6 yaparak çeyrek finale yükseldi.

AKŞAM SPOR

Dünya 1 numarası A Milli Kadın Voleybol Takımımız; 2023 CEV Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası'nda son 16 turu maçında Belçika'yı 3-1 mağlup etti, çeyrek finalde Polonya ile eşleşti. Karşılaşmada ilk seti 25-22 Filenin Sultanları aldı. İkinci sette 16-25'le Belçika skoru eşitliğe götürdü. Üçüncü seti de Sultanlar rahat şekilde kazandı; 25-15... Dördüncü sette ise bir hayli zorlandık. Ancak 32-30'la, 115 dakika süren mücadeleyi 3-1 kazanmayı başardık. Yıldız voleybolcumuz Melissa Vargas, 27 sayıyla maçın en skoreri olarak başarısına bir yenisini daha ekledi.

SANTARELLİ: GARİP MAÇTI

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın başarılı Başantrenörü Daniele Santarelli zorlu maçın ardından, "Çok garip bir maçtı. Bir setimiz diğer setimizi tutmadı. Her set çok farklı oynadık. Belçika çok iyi bir takım ama biz daha iyi oynamalıyız. Bugünkü maç gibi maçlardan bir şeyler öğrenmeliyiz. Bir sonraki maçta rakibimiz Polonya oldu. Şartlar daha zorlu olacak. Herbots olmayınca Belçika'da tüm pas dağılımı çok değişti ama böyle oynamak için bir mazeret değil tabii ki" şeklinde konuştu.

HAYDİ EFELER SİZDEYİZ

Avrupa Şampiyonası için İsrail'e giden Filenin Efeleri, Tel-Aviv Büyükelçiliği tarafından karşılandı. D Grubu'na 30 Ağustos Çarşamba günü Fransa karşılaşması ile başlıyoruz. Sonrasında Romanya, Yunanistan, Portekiz ve İsrail ile oynayacağız. Turnuvada grup etabı, 5 Eylül Salı günü İsrail karşılaşması ile tamamlanacak.

GENÇ SULTANLAR DÜNYA 5.'Sİ

21 yaş Altı Kadın Milli Voleybol Takımımız, Voleybol U21 Dünya Şampiyonası'nı beşinci sırada tamamladı. ABD ile oynadığı klasman maçını 26-28, 25-20, 25-19, ve 25-18'lik setlerle 3-1 kazanan, genç Millerimiz, dünyada 5. sırada yer aldı.