Avrupa rüyası hüzünlü bitti

Devler Ligi'nde grubunu üçüncü sırada bitirerek UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam etmek isteyen Sarı Kırmızılılar, Sparta Prag engeline takıldı. Bu süreçte Avrupa'da 14 maça çıkan Cim-Bom toplamda 7 galibiyet, 3 beraberlik ve 4 yenilgi aldı.

AKŞAM SPOR

Sezon başında Wilfried Zaha, Tete, Tanguy Ndombele, Hakim Ziyech gibi yıldız isimlerle kadrosunu donatan ve Şampiyonlar Ligi'nde iddialı bir takım olarak başarı hedefleyen Galatasaray, bu sezonki Avrupa macerasını buruk bir şekilde tamamladı. Cim-Bom, ön elemelerde Zalgiris Vilnius, Olimpija Ljubljana ve Molde'yi geçerek Şampiyonlar Ligi gruplarına adını yazdırmıştı. Devler Ligi'nde özellikle Bayern Münih'e karşı iki maçta da kaybetse de oynadığı futbolla takdir kazanan Sarı-Kırmızılılar, M.United ve Kopenhag'ın da bulunduğu grubu 3. sırada tamamladı. Şampiyonlar Ligi'nde başarı hedefini tutturamayan Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nde final hayali kurmaya başladı.

BOEY'UN GİDİŞİ İŞLERİ BOZDU

Devler Ligi'nde grubunu 1 galibiyet, 3 mağlubiyet ve 2 beraberlikle tamamlayan Aslan, Avrupa Ligi son 16 playoff turunda Sparta Prag'la eşleşti. Bu süreçte ara transfer döneminde Sacha Boey'u 30 milyon euroluk rekor bonservis bedeli ile Bayern Münih'e yollayan Sarı-Kırmızılı Yönetim, bek transferi için gecikti. Okan Buruk'un Barış Alper Yılmaz, Berkan Kutlu ve Kaan Ayhan üçlüsü ile idare ettiği sağ ve sol bek bölgeleri, Avrupa arenasında yetersiz kaldı. Derrick Köhn Avrupa listesine yetişemedi. Afrika Kupası finali oynayarak takıma katılan Serge Aurier'in sakat dönüşü de Buruk'un elini zayıflattı.

EN GOLCÜ MAURO ICARDİ OLDU

Son 16 turu için Sparta Prag'la karşılaşan G.Saray, Rams Park'ta oynanan ilk maçı 3-2'lik skorla kazanarak rövanş öncesi avantajı kaptı. Geçtiğimiz Perşembe Prag deplasmanında 4-1'lik skorla mağlup olan Aslan, bu avantajı değerlendiremedi ve Avrupa'ya veda etti. Buruk, maç sonrası sorumluluğu üstlenerek "Bek olarak yedeğimiz de yok. Bu bir takım oyunu. Kaybetmemizin nedeni bek oyuncuları değil. Takım olarak kaybettik. Sorumlusu benim" diye konuştu. Sarı-Kırmızılılar, Avrupa'da çıktığı 14 maçta 7 galibiyet, 3 beraberlik ve 4 yenilgi aldı. 26 golün 6'sı Icardi'den geldi. Cim-Bom, kalesinde ise 24 gol gördü.