Avrupa basını Süper Lig'i radarına aldı: 'En çılgın yarış!'

Süper Lig'de Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin 48 puanda buluşması, Avrupa basınında geniş yer buldu. İtalyan basını, ''Çılgın yarış'' başlığını attı.

AKŞAM

Süper Lig'de son yılların en büyük şampiyonluk yarışı yaşanıyor. Sezon boyunca G.Saray, Beşiktaş ve F.Bahçe zaman zaman kötü seriler yaşadı. 3 takım da zirvenin gerisinde kaldı ama geri dönmeyi başardı. İşte nefes kesen yarış Avrupa basınında da geniş buldu. İtalyan basını, "Çılgın yarış" başlığını attı. Genel averaja bakılan bu haftada G.Saray +29 averajla lider, Beşiktaş +24 averajla 2.sırada, F.Bahçe +20 averajla 3.sırada yer aldı. İkili ya da üçlü averaj hesapları tüm maçlar tamamlandıktan sonra yapılacak.

Fenerbahçe ve Galatasaray arasında ceza atışması

EN SON 28 SENE ÖNCE YAŞANDI

Süper Lig'de benzer bir yarış en son 28 sene önce yaşanmıştı. 1992-1993 sezonun 20. haftasında üç ezeli rakibin de puanları 43'te eşitlenmişti. O sezonun son haftasına G.Saray ve Beşiktaş 63 puanla girmişti. G.Saray'ın A.Gücü deplasmanına giderken +45, Beşiktaş'ın ise kendi sahasında oynarken +43 averajı vardı. Son 3 sezonun şampiyonu Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 3-1 yendi. G.Saray ise başkentte Ankaragücü'nü 8-0 mağlup etmişti ve Cim-Bom gol averajı ile Beşiktaş'ın önünde şampiyon oldu. Fenerbahçe o sezon ligi 5. sırada bitirmişti.

Galatasaray, Zamalek'e ödeme yaptı

Galatasaray'a beklerinden kötü haber