Avcı'yla çağ atladı

Süper Lig'de şampiyonluk yarışı veren Trabzonspor geçen sezonki performansını geride bıraktı. Abdullah Avcı'nın gelişinin ardından takımda her şey yolunda gitmeye başladı.

AKŞAM

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, 10 Kasım 2020'de Bordo-Mavili takımın başına geçmişti. Yaklaşık 1 yıldır Karadeniz ekibini çalıştıran tecrübeli teknik adam, Fırtına'yla yükselen bir trend yakaladı. Avcı, geçtiğimiz sezon 17. sıradan aldığı takımı Avrupa kupalarına taşırken, bu sezon ise namağlup lider şekilde yoluna devam ediyor. Abdullah Avcı, geçtiğimiz sezon 32 maçta 2.03 puan ortalaması yakalarken, bu sezon ise ortalamasını 10 maçta 2.40'a çıkardı. Bu rakam, şampiyonluk ortalamasının da üzerinde...

HAYAL KIRIKLIĞI NEWTON

Geçen sezon ligin ilk 7 haftasında 1 galibiyet, 2 beraberlik, 4 mağlubiyet yaşamasının ardından İngiliz çalıştırıcı Newton ile yollarını ayıran Bordo-Mavililer, geçici olarak getirdiği futbolcu izleme komitesi direktörü İhsan Derelioğlu yönetiminde çıktığı 1 maçta berabere kaldı. Trabzon, ilk 8 haftalık periyotta 17. sırada yer aldı. Karadeniz temsilcisi, Avcı yönetiminde sezonun kalan bölümündeki 32 karşılaşmada ise sadece 3 kez sahadan yenilgiyle ayrıldı. 18 karşılaşmayı kazanan Fırtına, 11 defa da beraberlik elde etti.