Atsu gözyaşlarıyla karşılandı!

Türkiye'yi sarsan depremde enkaz altında kalarak yaşamını yitiren Christian Atsu'nun cenazesi ülkesi Gana'ya ulaştı. Atsu için resmi tören düzenlenirken, havaalanında gözyaşları sel oldu.

AKŞAM

Hatay'da forma giyen Ganalı hücum oyuncusu Christian Atsu, Kahramanmaraş merkezli asrın deprem felaketinde enkaz altında kalmış ve 12. günde cansız bedeni göçük altından çıkarılmıştı. Önce İstanbul'a oradan da Gana'ya gönderilen Atsu'nun cenazesi, ülkesinde resmi törenle karşılandı. Christian Atsu'nun cenazesini başkent Akra'ya getiren Türk Hava Yolları uçağı yerel saatle 19.25'te iniş yaptı. Kotoka Havaalanı'na getirilen Gana bayrağına sarılı tabutu, askerlerin omuzunda alana indirildi.

DUALAR OKUNDU

İlk olarak milli futbolcunun tabutu başında dini tören düzenlendi, dualar okundu. Gana Devlet Başkan Yardımcısı Bawumia, Gana Enformasyon Bakanı Oppong Nkrumah, Gana Spor Bakanı Evans Bobie Opoku, Gana Hıfzısıhha ve Su Kaynakları Bakanı Cecilia Abena Dapaah, futbolcunun yakınları ve sevenleri ile kalabalık bir medya grubu da havaalanında hazır bulundu. Havaalanında gözyaşları sel oldu.

YILLARCA YARDIM ETMİŞ

Atsu'nun cenazesinin Gana'ya getirilmesinin ardından ülkenin birçok noktasından duygusal videolar sosyal medyaya düştü. Hayırseverliğiyle bilinen Atsu'nun yıllarca yardımda bulunduğu bir kadın, rahmetli futbolcunun cenazesi havaalanına vardığında gözyaşlarına hakim olamadı.

ACI VERİCİ BİR KAYIP

GANA Devlet Başkan Yardımcısı Mahamudu Bawumia, "Umuda karşı umut ettik. Ama ne yazık ki bulununca yok oldu. Acı verici bir kayıp, çok acı" diye konuştu.

İNANILMAZ KARAKTERDİ

Newcastle Teknik Direktörü Eddie Howe, eski öğrencisi Christian Atsu'yu unutmadı: "İnanılmaz bir karaktere sahipti. İyi bir arkadaş ve mükemmel bir oyuncuydu. Ailesine başsağlığı diliyoruz."