Atiba Hutchinson Beşiktaş için yine elini taşın altına koydu

Kanada milli takımı kampından erken ayrılan Atiba bir kez daha teknik heyet ve yönetimin takdirini kazandı.

Beşiktaş'ın, deneyimli oyuncu için Kanada Futbol Federasyonu'na başvurduğu ve teknik direktör Herdman'ın bu talebi kabul ettiği belirlendi. Şampiyonluk yarışında antrenman bile kaçırmak istemeyen 38 yaşındaki futbolcunun tamamen hedefe odaklandığı ve takım arkadaşlarına örnek olmaya çalıştığı kaydedildi.

Beşiktaş kaptanı Atiba Hutchinson bir kez daha farkını ve kulübe olan bağlılığını gösterdi.

Siyah-beyazlı futbolcu yaklaşık 2 yıl sonra Kanada Milli Takımı'na davet edilirken, Fenerbahçe derbisinden hemen sonra ülkesinin yolunu tutmuştu. Cyle Larin'le birlikte Kanada'ya giden Atiba, 2022 Dünya Kupası elemelerinde Bermuda'yı 5-1 yendikleri karşılaşmada 90 dakika sahada kaldı. 38 yaşındaki futbolcu müsabakada Kanada'nın kaptanlığını da yaptı.

Kanada Milli Takımı Teknik Direktörü John Herdman, Bermuda maçından bir gün sonra yaptığı açıklamada, herhangi bir sakatlık problemi bulunmayan Atiba'nın, Cayman Adaları karşılaşmasını beklemeden kamptan ayrılacağını duyurdu. Herdman'ın yaptığı bu açıklamanın sebebi çok geçmeden ortaya çıktı. Beşiktaşlı yetkililerin, Atiba'nın kamptan erken ayrılması için Kanada Futbol Federasyonu'na başvurduğu ve teknik patron John Herdman'ın bu talebi kabul ettiği belirlendi.

Atiba Hutchinson yaklaşık 2 yıl sonra milli takıma davet edilmesine rağmen Beşiktaş'ın isteğini kabul ederek, Kanada'dan ayrıldı. İstanbul'a bugün gelmesi beklenen tecrübeli futbolcu bu davranışıyla hem Teknik Direktör Sergen Yalçın'ın hem de yönetimin bir kez daha takdirini kazandı. Şampiyonluk yarışında antrenman dahi kaçırmak istemeyen Atiba'nın tamamen hedefe odaklandığı ve takım arkadaşlarına örnek olmaya çalıştığı aktarıldı.

Bu arada Kanada'nın Cayman Adaları maçı, rakibin Covid-19 test sonuçlarını zamanında ulaştıramamasının ardından bir gün ertelendi. Dün gece oynanması gereken karşılaşmanın bu geceye alınması, Larin'in dönüşünü bir gün daha sarkıtacak.

(Milliyet)