At binenin kılıç kuşananın

Bilal Erdoğan: Her yıl farklı kültürleri insanlarımızla buluşturmak istiyoruz. Bu yıl Etnospor festivali, ‘At binenin kılıç kuşananın’ sloganıyla yapılacak. 13 dalda 883 sporcu yarışacak.

DÜNYA Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, 9-13 Mayıs’ta Yenikapı Etkinlik Alanı’nda yapılacak Spor ve Kültür Festivali hakkında şu açıklamayı yaptı: Yerli ve milli dendiğinde biz nasıl heyecanlanıyorsak, diğer ülkelerde de aynı heyecanı gördük. Kültürler arasında üstünlük olmaz. Her biri değerlidir, yaşanmayı ve görülmeyi hak eder. Dünyada batı kültürünün egemenliğini yaşadığımız 20. yüzyılın akabinde, tüm kültürlerin kendi hayatlarını devam ettirebilmeleri, kaybolmamaları için bu çalışmaların oldukça önemli olduğunu düşünüyoruz. 

43 OBA ÇADIRI 156 AT 

Her yıl farklı kültürleri burada insanlarımızla buluşturmak istiyoruz. Bu yıl en büyük sürprizlerimizden birisi Japonların atlı okçuluk (yabusame) sporu olacak. Etkinlik bu yıl ‘At binenin, kılıç kuşananın’ sloganıyla gerçekleşecek. 13 dalda 883 sporcunun katılacağı etkinlikte, 43 oba çadırı kurulacak, 156 at da festivalimize renk katacak.