Aslan'ın 3 silahşörü

Okan Buruk, 5 maçlık kritik virajda 3 oyuncusuna çok güveniyor. Arjantinli forvet; 50 gol, 19 asist, Belçikalı on numara; 16 gol, 18 asist, Kerem ise 25 gol 22 asistlik performansla Cim-Bom'u zirvede tutan isimler oldu.

AKŞAM SPOR

Pendikspor'u 4-1 mağlup ederek zirve yarışında avantajını ve liderliğini sürdüren Galatasaray'da Mauro Icardi, Dries Mertens ve Kerem Aktürkoğlu gol yollarında gösterdiği performansla dikkat çekmeye devam ediyor. Geçtiğimiz sezon elde edilen şampiyonlukta takıma büyük katkı veren üç yıldız oyuncu, bu sezon da istatistiklerde zirveye çıktı. Hücumun üçlüsü Mauro Icardi, Mertens ve Kerem, son 2 sezonda toplam 91 gol atma başarısı gösterdi.

KEREM TEPKİLERE RAĞMEN ATIYOR

Galatasaray formasıyla toplamda 68 maça çıkan Icardi, 50 gol kaydederken tam 19 da asist yaptı. Sarı-Kırmızılı takımın 36 yaşındaki Belçikalı yıldızı Dries Mertens ise 16 gol ve 18 asistle iki sezon boyunca takımına önemli katkı verdi. Taraftar tarafından sürekli eleştirilen milli yıldız Kerem Aktürkoğlu ise yaşananlara rağmen önemli işler yaptı. Galatasaray formasıyla 87 maça çıkan milli oyuncu, bu karşılaşmalarda 25 gol ve 22 asistlik performans sergiledi.

BURUK'UN HÜCUMDAKİ ELİ GÜÇLÜ

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Fenerbahçe ile yaşanan kıyasıya zirve yarışında en çok bu üç yıldızına güveniyor. Icardi ve Mertens ilk 11'in vazgeçilmez isimleri olmayı başardılar. Buruk, son dönemde performansı düşen Kerem Aktürkoğlu'na yeniden ilk 11'de şans vermeyi düşünüyor. Pendik maçında 74 dakikada oyuna giren milli yıldız penaltıdan skora katkı sağlamasını bilmişti. Son haftalarda skor anlamında Barış Alper de bu üçlünün peşine takıldı.