Aslan'dan güç gösterisi

Maça hızlı başlayan G.Saray, 9'da Kerem A. ile ilk yarıyı önde kapattı. 48'de Mertens attı. Abdülkerim ve Nelsson'un golleri ofsayta takıldı. Halil, 90+1'de turun kapısını iyice araladı.

AKŞAM SPOR

20'de yenilen gol faul nedeniyle iptal edildi.

Rövanş maçı 15 Ağustos'ta İstanbul'da oynanacak.

Bakambu'nun yerine, 74'te Icardi oyuna girdi.

Mertens, GS tarihinin Avrupa'da gol atan en yaşlı oyuncusu oldu.

NDOMBELE BİTİYOR

İngiltere basınına göre; Galatasaray, uzun zamandır istediği Tanguy Ndombele transferini önümüzdeki hafta bitiriyor. Haberde, şu ana kadar oyuncuya en ciddi teklifi Sarı-Kırmızılılar'ın yaptığı aktarıldı. 26'lık Fransız ve Tottenham ile görüşmeler sorunsuz bir şekilde ilerliyor. Ndombele geçtiğimiz sezonu Napoli'de kiralık geçirdi. 40 maçta 2 gol, 1 asistle oynadı.

KLAKSVİK GALİP: 2-1

Galatasaray'ın rakibinin belli olacağı Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu mücadelesi ilk maçında Klaksvik, Molde'yi 2-1'lik skorla yendi. Galibiyet gollerini Frederiksberg kaydetti. Molde'nin golü ise Eikrem'den geldi.

CİM-BOM 1 KEZ MAĞLUP

Sarı-Kırmızılılar, Avrupa kupalarında çıktığı son 15 maçta 7 galibiyet, 7 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Cim-Bom, tek mağlubiyetini 2021-22 sezonunda Avrupa Ligi son 16 turunda Barcelona'ya karşı almıştı.

11'İNCİ SIRAYA YÜKSELDİK

Temsilcimizin aldığı galibiyetle Türkiye, UEFA ülkeler sıralamasında 28 bin 600 puana ulaşarak İsviçre'yi geride bıraktı ve 11'inci sıraya yerleşti.

HEDEF AVRUPA

Kerem Aktürkoğlu: "Bu karşılaşmaya çok iyi hazırlandık. Takım arkadaşlarıma çok güveniyorum. Avrupa'da başarılı olmak istiyoruz. En büyük hedefi miz Avrupa. Bu galibiyet taraftarımıza armağan olsun bu galibiyet."

FB MAÇINI HATIRLATTI

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, maç sonunda yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Planımızı doğru şekilde uyguladık. Maç 5-0 ya da 6-0 da olabilirdi. Klaksvik sürpriz bir takım. Biz önce turu geçip rakibimizi bekleyeceğiz. 3 gol, sayılmayan goller. Bana F.Bahçe maçını hatırlattı. 3-0 üstüne 2 tane 2 sayılmayan gol geçen seneki. Benzer bir maç oldu.