Aslan avcısı Larin! Maç sonucu: Beşiktaş-Galatasaray: 2-1

Süper Lig'in 10. haftasında Beşiktaş ile Galatasaray, derbi maçta Vodafone Park'ta karşı karşıya geldi. Siyah-beyazlılar, ezeli rakibini Cyle Larin'in golleriyle 2-1 mağlup etti. Galatasaray'ın tek sayısını Alexandru Cicaldau kaydetti. Sarı-kırmızılılar ayrıca 80. dakikada Mustafa Muhammed'le penaltı atışından yararlanamadı. Bu sonuçla Beşiktaş puanını 20'ye yükseltirken Galatasaray ise 17 puanda kaldı.

AKŞAM & Ajanslar

Süper Lig'in 10. haftasında zirve yarışından uzaklaşmak istemeyen iki ezeli rakip Beşiktaş ve Galatasaray karşı karşıya geldi. İki takım için de büyük önem taşıyan derbiyi Beşiktaş 2-1 kazandı.

Galatasaray, 35. dakikada Alexandru Cicaldau'nun ceza sahası dışından attığı golle öne geçti.

Beşiktaş, 39. dakikada Umut Meraş'ın ortasında Cyle Larin'in kafa vuruşuyla eşitliği sağladı ve ilk devre 1-1 sona erdi.

Siyah beyazlılar, 64. dakikada Cyle Larin'in arka direkte vuruşuyla geriye düştüğü derbide öne geçmeyi başardı.

Galatasaray'da Mustafa Muhammed 81. dakikada penaltı vuruşunda Ersin Destanoğlu'nu geçemedi.

Galatasaray'a karşı Vodafone Park'ta oynadığı 7 maçı da kaybetmeyen Beşiktaş, 6. kez kazandı ve ligde puanını 20'ye yükseltti. Fatih Terim ile Beşiktaş'a konuk olduğu üst üste 4. maçını da yenilgiyle kapatan Galatasaray, 17 puanda kaldı.

Beşiktaş, bir sonraki lig maçında Atakaş Hatayspor'a konuk olacak. Galatasaray ise sahasında Gaziantep FK'yı ağırlayacak.

Öte yandan karşılaşmayı Türkiye Futbol Federasyonu Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop ile A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz da izledi.

Fatih Terim'den maç sonu oyuncusuna tepki! "Onu kazanmak için..."

BEŞİKTAŞ CEPHESİ: SERGEN YALÇIN'DAN İKİ DEĞİŞİKLİK

Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki Sporting Lizbon mücadelesine göre iki farklı oyuncuyla derbi maça çıktı.

Siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Sergen Yalçın, Sporting Lizbon'a 4-1 mağlup olan kadroda fazla değişikliğe gitmedi. Yalçın, Avrupa kupası maçında stoperde görevlendirdiği Welinton'u derbi karşılaşmasında yedek soyundurdu.

Sergen Yalçın, Galatasaray karşısında savunmanın göbeğinde Necip Uysal'a şans verdi.

Yalçın, Sporting Lizbon karşısında ilk 11'de forma giyen ama taraftarların tepkisine maruz kalan Fabrice N'Sakala'yı kadroya almadı. Derbi karşılaşmasında bu oyuncunun yerine ise sol bekte Umut Meraş forma giydi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın'dan camiaya mesaj: Taraftar merak etmesin...

NECİP UYSAL 6 MAÇ SONRA İLK 11'DE BAŞLADI

Derbi maçta ilk 11'de şans bulan kaptan Necip Uysal, 6 maç sonra bu şansı yakaladı.

Resmi maçlarda son olarak Süper Lig'in 5. haftasındaki Fraport TAV Antalyaspor müsabakasında ilk 11'de görev alan Necip, Demir Grup Sivasspor ve Medipol Başakşehir karşılaşmalarında sonradan oyuna dahil oldu.

Necip, Antalyaspor maçının ardından sakatlığı nedeniyle Şampiyonlar Ligi'ndeki Ajax ve Süper Lig'deki Adana Demirspor ile Altay maçlarında kadroda yer alamamıştı.

Siyah-beyazlı futbolcu, Sporting Lizbon karşılaşmasında ise yedeklerde yer almasına rağmen şans bulamamıştı.

Genellikle stoperde Vida'nın Welinton'u görevlendiren Sergen Yalçın, hücum hattını bozmamak adına Türk oyuncu tercihini Necip Uysal'dan yana kullandı. Yalçın, stoperde Vida'nın partneri olarak Necip Uysal'a görev verdi.

Galatasaray'ın Vodafone Park laneti

HÜCUM HATTI BOZULMADI

Beşiktaş'ta Galatasaray derbisinde de hücum hattı bozulmadı. Takımda yaşanan sakatlıkların atlatılmasının ardından Teixeira ve Pjanic'i 11'e monte eden Yalçın, sağda Ghezzal, solda ise Larin'e şans veriyordu. Santrfor bölgesinde ise Batshuayi görev alıyordu. Sergen Yalçın, bu hücum hattını derbide de bozmadı. Tecrübeli teknik adam, hücum hattını bozmamak adına Türk oyuncu tercihlerini savunmadan yana kullandı. Yalçın, hücum hattından feragat etmemek için savunmada Welinton'un yerine Necip Uysal'ı 11'e koydu.

Mustafa Muhammed fırsatı kaçırdı

UMUT MERAŞ, SÜPER LİG'DE İLK KEZ 11'DE YER ALDI

Derbi mücadelesinde sol bekte görev alan Umut Meraş, Süper Lig'de ilk kez 11'de şans buldu.

Sezon başında transfer edilen Umut, Şampiyonlar Ligi'ndeki Ajax maçında ilk 11'de forma giyerken, bu şansı daha önce ligde yakalayamamıştı.

Transferinin ardından sakatlığı nedeniyle Öznur Kablo Yeni Malatyaspor, Antalyaspor ve Adana Demirspor maçlarında kadroda yer alamayan Umut, Altay ve Sivasspor karşılaşmalarında ise sonradan oyuna dahil oldu.

Umut, Medipol Başakşehir maçında kadroda bulunmasına rağmen süre alamadı.

Fatih Terim kariyerinde bir ilki yaşadı

VODAFONE PARK'TA 300. GOLÜ ATAN MONTERO ÖDÜLÜNÜ ALDI

Beşiktaş adına Vodafone Park'ta 300. gole imza atan Francisco Montero, derbi maç öncesi ödülünü aldı.

Siyah-beyazlı takımın UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Borussia Dortmund'a 2-1 mağlup olduğu maçta fileleri havalandıran Montero, Vodafone Park'ta siyah-beyazlı ekibin 300. golüne imza attı.

Montero ayrıca, bu golle profesyonel kariyerindeki ilk gol sevincini de yaşamıştı.

Beşiktaş, Vodafone Park'ta Galatasaray'a kaybetmiyor

TARAFTARLARDAN BÜYÜK DESTEK

Beşiktaş, maç öncesi ısınmaya "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun" yazılı tişörtlerle çıktı.

Siyah-beyazlı taraftarlar, derbi maçta takımlarına büyük destek verdi. Taraftarlar, yeni tip koronavirüs nedeniyle stadın izin verilen yüzde 50'lik bölümünü doldurdu.

Karşılaşma öncesi geçen hafta vefat eden Samsunspor Kulübünün eski başkanı ve futbolcusu Emin Kar için saygı duruşunda bulunuldu.

Bu arada karşılaşma öncesi Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Galatasaraylı futbolcuların bulunduğu yedek kulübesine giderek Fatih Terim'e başarılar diledi. Birbirlerine sarılan Yalçın ve Terim, yedek kulübesinde oturarak bir süre sohbet etti.

Önce kavga sonra sulh: Beşiktaş'ta Josef ve Vida, derbiye damga vurdu

GALATASARAY CEPHESİ: FATİH TERİM'DEN ÜÇ DEĞİŞİKLİK

Galatasaray, son maça göre kadroda 3 değişiklikle sahaya çıktı.

Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Fatih Terim, UEFA Avrupa Ligi'nde geride kalan hafta içi Rusya'nın Lokomotiv Moskova ekibini 1-0 yendikleri maçta görev alan oyunculardan Ryan Babel, Barış Alper Yılmaz ve Mustafa Muhammed'i yedeğe çekti.

Tecrübeli teknik adam, Beşiktaş derbisinde bu futbolcuların yerlerine Olimpiu Morutan, Kerem Aktürkoğlu ve Mbaye Diagne'yi sahaya sürdü.

Galatasaray derbiye, Fernando Muslera, DeAndre Yedlin, Victor Nelsson, Marcao Teixeira, Patrick Van Aanholt, Taylan Antalyalı, Berkan Kutlu, Olimpiu Morutan, Alexandru Cicaldau, Kerem Aktürkoğlu ve Mbaye Diagne 11'i ile başladı.

Sarı-kırmızılı takımın yedek kulübesinde ise Babel, Barış Alper Yılmaz ve Mustafa Muhammed'in yanı sıra, Fatih Öztürk, Alpaslan Öztürk, Ömer Bayram, Christian Luyindama, Emre Kılınç, Halil Dervişoğlu ve Sofiane Feghouli oturdu.

Sakat sakat kaptan Necip!

SACHA BOEY VE ARDA TURAN KADRODA YOKTU

Galatasaray'da tedavileri devam eden Sacha Boey ve Arda Turan, Beşiktaş karşılaşmasının kadrosunda yer almadı. Sarı-kırmızılı takımda sakatlıkları nedeniyle bir süredir forma giyemeyen Boey ve Arda Turan, dev derbide takımlarını yalnız bıraktı. Teknik direktör Fatih Terim, toparlanma sürecine giren Sacha Boey'i riske etmek istemezken, son dönemde performansı artan DeAndre Yedlin'e ilk 11'de şans verdi ve Boey'i kadroya dahil etmedi.

Gecenin kahramanı Ersin Destanoğlu! Beşiktaşlı taraftarlardan sevgi gösterisi...

MARCAO LİGDE FORMASINA KAVUŞTU

Galatasaray'da cezası biten Brezilyalı futbolcu Marcao, Süper Lig'de uzun bir aradan sonra formasına kavuştu.

Süper Lig'in ilk haftasında GZT Giresunspor ile oynanan maçta takım arkadaşı Kerem Aktürkoğlu'na uyguladığı şiddet nedeniyle kırmızı kart gören Marcao'ya, Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu 8 maç ceza vermişti.

Brezilyalı futbolcu, Beşiktaş derbisinde ilk 11'de başlayarak ligde 8 maç son forma giydi.

Yer siyah gök beyaz! İşte Beşiktaş'ın Galatasaray galibiyetinden en özel kareler

DIAGNE, 9 MAÇ SONRA İLK 11'DE BAŞLADI

Senegalli futbolcusu Mbaye Diagne, Galatasaray'da 9 maç aradan sonra ilk 11'de sahada çıktı.

Teknik direktör Fatih Terim'in derbide forma verdiği Senegalli santrfor, son olarak ligin 3. haftasında Kasımpaşa ile oynanan maça ilk 11'de başlamıştı.

Diagne, sonraki 6 lig ve 3 Avrupa Ligi karşılaşmasında ilk 11'de tercih edilmemişti.

Sergen Yalçın, maç öncesi Fatih Terim'le ne konuştuklarını açıkladı

MAÇTAN DAKİKALAR | İLK YARI

10. dakikada Pjanic'in sağdan kullandığı serbest vuruşta meşin yuvarlak üst direğe çarparak auta çıktı.

20. dakikada Larin'in ara pasında Galatasaray savunmasının uzaklaştıramadığı topla buluşan Teixeira, kötü bir vuruşla meşin yuvarlağı auta gönderdi.

31. dakikada Cicaldau'nun serbest vuruşunda meşin yuvarlak üstten farklı bir şekilde auta gitti.

35. dakikada Galatasaray üstünlük golünü buldu. Kerem'in pasıyla ceza alanı önünde topla buluşan Cicaldau, sert bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 0-1.

39. dakikada Beşiktaş skoru eşitledi. Umut'un soldan ortasında altıpasta Muslera'dan önce topa hamle yapan Larin, meşin yuvarlağı kafayla filelere gönderdi: 1-1.

Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 beraberlikle tamamlandı.

Cyle Larin'den sözleşme açıklaması

MAÇTAN DAKİKALAR | İKİNCİ YARI

57. dakikada Rosier'in sağdan yerden ortasında arka direkte Larin'den önce Yedlin topu auta gönderdi.

64. dakikada Pjanic'in sağdan kullandığı korner atışında ön direkte Necip'in kafayla dokunduğu topu arka direkte önünde bulan Larin, meşin yuvarlağı bekletmeden filelere göndererek takımını 2-1 öne geçirdi.

66. dakikada Kerem'in kafayla indirdiği topu ceza alanı önünde bulan Halil'in sert şutunda, meşin yuvarlak direğin dibinden auta gitti.

79. dakikada Galatasaray'ın sağdan geliştirdiği atakta ceza alanı içinde topla buluşan Kerem'in yerden şutunda müdahale eden Vida'nın top eline çarpınca hakem Fırat Aydınus penaltı noktasını gösterdi.

81. dakikada Mustafa Muhammed'in kullandığı penaltı atışında sağa giden topu kaleci Ersin tokatladı ve gole izin vermedi.

90+1. dakikada Kerem'in ceza alanı önünden şutunda meşin yuvarlak üstten auta gitti.

Beşiktaş karşılaşmayı 2-1 kazandı.

Beşiktaş'ta savunma alarm veriyor

Stat: Vodafone Park

Hakemler: Fırat Aydınus, Aleks Taşcıoğlu, Erdem Bayık

Beşiktaş: Ersin Destanoğlu, Rosier, Necip Uysal (Dk. 90+4 Welinton), Vida, Umut Meraş, De Souza, Ghezzal (Dk. 89 Kenan Karaman), Pjanic, Teixeira (Dk. 83 Salih Uçan), Larin, Batshuayi (Dk. 90+3 Güven Yalçın)

Galatasaray: Muslera, Yedlin (Dk. 78 Ömer Bayram), Nelsson, Marcao, Van Aanholt, Taylan Antalyalı (Dk. 64 Halil Dervişoğlu), Berkan Kutlu, Morutan (Dk. 64 Babel), Cicaldau (Dk. 90 Barış Alper Yılmaz), Kerem Aktürkoğlu, Diagne (Dk. 78 Mustafa Muhammed)

Goller: Dk. 35 Cicaldau (Galatasaray), Dk. 39 ve 64 Larin (Beşiktaş)

Sarı kartlar: Dk. 41 Ghezzal, Dk. 75 Teixeira, Dk. 90+5 Ersin Destanoğlu (Beşiktaş), Dk. 48 Taylan Antalyalı, Dk. 70 Marcao (Galatasaray)

Sergen Yalçın, maç öncesi Fatih Terim'le ne konuştuklarını açıkladı

Fatih Terim, derbi mağlubiyeti sonrası ocak ayını işaret