Asıl final Hollanda

2022 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde avantaj için yarın en azından berabere kalmalıyız. Cebelitarık'ı 3-0 mağlup eden A Milli Takımımız, liderliğini sürdürmüştü. Ancak Portakallar karşısında en kötü ihtimalle berabere kalmak zorundayız. 3 puan ise bizi çok rahatlatır.

AKŞAM

2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde son olarak Cebelitarık engelini aştık. Ancak daha önce Karadağ karşısında aldığımız beraberlik, avantaj kaybetmemize neden oldu. Bu sebeple yarınki Hollanda deplasmanından en az 1 puanla dönmek zorundayız. Kazanmamız halinde ise bütün ipler bize geçecek. Bir yenilgi durumundaysa önümüzdeki karşılaşmalar için takımın morali bozulabilir. A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Hollanda maçına çıkıp kazanmak ve avantajlı olarak ülkemize dönmek istiyoruz" açıklamasında bulundu.

ÖZGÜVEN KAYBI OLDU

Güneş, "Norveç sıralamada öne geçerse bize gelecek. Kazanırsak zaten kaybettiğimiz puanları telafi etme şansımız olacak. Son maçta 3 gol atarak, 3 puan kazandık ve grubun ilk yarısını tamamladık. Avrupa Şampiyonası'ndan geldikten sonra özgüven kaybı olduğu gerçek. Karakter olarak sonuçtan kaynaklanan bir güven sıkıntı olduğunu görebiliyorum. Enes'in bundan daha iyi oyuncu olduğunu biliyorum ama buna benzer başka oyuncular da var. Bizim için asıl değerlendirme Hollanda maçı olacaktır. O maça bakacağız" diye konuştu.

UNUTARAK GİDECEĞİZ

Milli Takımımızın tecrübeli çalıştırıcısı, "Karadağ maçını kazansaydık avantajlı gidecektik ama şu anda 11 puanla Hollanda'ya gidiyoruz. Bu maçları unutarak gideceğiz. Eksiklerimizi elbette konuşacağız ama önümüze bakacağız. Bazı oyuncularımız geç geldi. Halil Dervişoğlu son gün geldi. Daha farklı kazanmamız gereken maçları berabere bitirdik. Bunun cezasını da çektik. O maçları kazansaydık şu anda bambaşka bir tablo olabilirdi. Bu hatalarımızı konuşuyoruz. Herkesin övgüsünü de eleştirilerini de görüyoruz. Bunlar normal şeyler" ifadelerini kullandı.

İLK 11'DE OLACAK

Hollanda Teknik Direktörü Louis Van Gaal, "Karadağ gibi ön planda savunmayı düşünen takımlara karşı 4-0 kazanmak, bir sonraki maç için size motivasyon sağlar. Van Dijk'ı Karadağ'a karşı oynatmadım ama Türkiye maçında ilk 11'de olacak." ifadelerini kullandı.

"DUR" DİYEBİLİRİZ

Hollanda'nın yıldızlarından Wijnaldum, "Karadağ karşısında 2. yarıda oynadığımız oyun, Türkler karşısında ne yapmamız gerektiğini gösterdi. Rakibimize dur deyip, büyük bir adım atmak elimizde. Kaderimiz kendi elimizde." diye konuştu.

HAKEM İTALYAN

Milli Futbol Takımı ile Hollanda arasında oynanacak 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu 6. maçını, İtalyan hakem Daniele Orsato yönetecek. Zorlu mücadele yarın TSİ 21.45'te, Johan Cruijff Arena'da yapılacak.