Aşı karşıtı Novak Djokovic'den kovid-19 yatırımı

Aşı karşıtı olan Sırp tenisçi Novak Djokovic'in Kovid-19 ilacı üzerine çalışan bir biyoteknoloji firmasına sahip olduğu ortaya çıktı. Sırp raket eşiyle birlikte firmanın %80 hissesine sahip.

AKŞAM

Aşı yaptırmayan ve bu nedenle toplum sağlığını tehdit ettiği gerekçesiyle Avustralya Açık için gittiği ülkeden sınır dışı edilen Novak Djokovic'in Kovid-19 üzerine çalışan bir biyoteknoloji fi rmasına sahip olduğu ortaya çıktı. Danimarka merkezli QuantBioRes firmasının CEO'su Ivan Loncarevic, Sırp tenisçinin 2020 yazında şirketin yüzde 80'lik hissesini satın aldığını açıkladı. Djokovic ve eşi Jelena şirketin sırasıyla %40,8'ine ve %39,2'sine sahipler. Loncarevic, AFP'ye verdiği demeçte , "Haziran 2020'de kurduğumuz şirketimin kurucularından biri virüsler ve dirençli bakterilerle savaşmak için yeni bir teknoloji geliştirmeyi hedefliyoruz ve kovidi vitrin olarak kullanmaya karar verdik. Kovid ile başarılı olursak, diğer virüslerle de başarılı olacağız" ifadelerini kullandı. Loncarevic, Djokovic'in bu şirkete ne kadar para yatırdığını ise açıklamadı.

İDDİALAR GERÇEK DIŞI

AVUSTRALYA Açık CEO'su Craig Tiley, Novak Djokovic'in vize skandalı nedeniyle istifa etmeyeceğini yineledi ve "Djokovic'in seyahat masrafları için parayı kıstığımız yönündeki iddialar gerçek dışı. Yarışmak için muafiyet verildi. Kovid19'a yakalandığı doğrulandı. Ancak sonuç olarak ülkeye girişi reddedildi ve vizesi iptal edildi" dedi.

HERKESİ ETKİLER

AVUSTRALYA Federal Mahkemesi Baş Yargıcı James Allsop, "İkonik bir dünya tenis yıldızı, genç ya da yaşlı her yaştan insanı etkileyebilir, ama belki de özellikle genç ve etkileyici olanları ona öykünmek için etkileyebilir" dedi.