Artem Dzyuba Aslan gibi

Galatasaray, Fenerbahçe'nin anlaşamadığı Artem Dzyuba ile el sıkıştı. Mbaye Diagne, Bafetimbi Gomis ve Mostafa Mohamed'den ikisiyle yollarını ayırmayı planlayan Galatasaray, bonservisi elinde olan Artem Dzyuba ile masaya oturdu. Rus basını, tarafların anlaşmasının an meselesi olduğunu duyurdu.

AKŞAM

Okan Buruk'un teknik direktörlük koltuğuna oturmasıyla birlikte transfer çalışmalarını hızlandıran Galatasaray, orta sahanın yanı sıra forvette de değişime gitmeyi planlıyor. Hedef; kadroda yer alan Gomis, Diagne ve Mohamed'den ikisiyle yolları ayırıp, Buruk'un oyun sistemine uygun santrfor almak. Bu bağlamda ilk akla gelen isim Vedat Muriqi... Kosovalı golcü için görüşmeler sürerken, Rus basınından Artem Dzyuba iddiası geldi. Ruslar, Galatasaray'ın 33 yaşındaki golcüyle masaya oturduğunu yazdı.

İTALYA VE İSPANYA'YA GİDEMEZ

sport-express.ru"nun haberinde; 'Dzyuba Türkiye'de tatil yapıyor ve Galatasaray'ın listesinde yer alıyor. Bu Dzyuba'nın Galatasaray'a gideceği anlamına gelmez ancak bir görüşme yapıldı. Siyasi nedenlerden dolayı İtalya veya İspanya gibi ülkelere gidemez. Türkiye'ye adaptasyonla ilgili de sorun yaşamaz ancak kadroda yer almak için mücadele etmek zorunda' denildi. Rus Milli Takımı'nın eski golcüsü Pavel Pogrebnyak da "Seçim yapmak zorunda değil. Galatasaray'a transfer olacak ve Galatasaray doğru bir seçenek. Kendini denemek için bir fırsat ve hiç düşünmeden gitmeli" açıklamasını yaptı.

FENERBAHÇE GÖRÜŞTÜ ANLAŞAMADI

Santrfor arayışlarını sürdüren Fenerbahçe, geçtiğimiz hafta Artem Dzyuba ile bir görüşme gerçekleştirmiş ancak taraftar anlaşma sağlayamamıştı. Futbola Akademia'da başlayan Dzyuba, ardından Spartak Moskova, Tom Tomsk ve Rostov formaları giydi ve 2015'te Zenit'e transfer oldu. 2018'de Arsenal Tula'ya kiralanan golcü oyuncu, ardından Zenit'in vazgeçilmezleri arasına girdi. Rus ekibiyle biten sözleşmesini yenilemeyen Dzyuba'nın bonservisi elinde ve eğer Galatasaray'a transfer olursa ilk kez ülkesinin dışında bir ligde mücadele edecek. Geçen sezon 39 maçta forma giyen tecrübeli futbolcu, 13 gol, 10 asistlik performans ortaya koydu.