Arsene Wenger'in Burak Yılmaz'ı çok sevindirecek önerisi hayata geçiyor! Federasyon duyurdu

Ünlü teknik direktör Arsene Wenger'in önerdiği ofsayt için gün ışığı kuralı, İtalya'da hayata geçiriliyor. Arsene Wenger'in önerisine göre santimlerle ölçülen ofsayt tarihe karışacak. Wenger, bir oyuncunun ofsayt sayılması için vücudunun görüntüde rakibinden ayrılması ve iki oyuncu arasında gün ışığı olmasının ofsayt tartışmalarını minimuma indireceği teklifinde bulunmuştu. Türk futbolseverler ise karara en çok Burak Yılmaz'ın sevineceği konusunda birleşti.

Ajansspor

Ünlü futbol adamı ve teknik direktör Arsene Wenger'in gündeme getirdiği ofsaytta gün ışığı kuralı hayata geçiriliyor. İtalya Futbol Federasyonu, FIFA Küresel Futbol Geliştirme Direktörü Arsene Wenger'in önerdiği gün ışığı kuralının testlerine bu hafta sonu başlanacağını duyurdu.

ARSENE WENGER'İN GÜN IŞIĞI KURALI NEDİR?

VAR'ın devreye girmesiyle birlikte daha da artan ofsayt tartışmaları üzerine Arsene Wenger bir öneri getirerek bir oyuncunun ofsayt sayılması için vücudunun görüntüde rakibinden ayrılması ve iki oyuncu arasında gün ışığı olmasının ofsayt tartışmalarını minimuma indireceği iddiasında bulundu ancak bu öneri henüz FIFA tarafından değerlendirilmeye alınıp IFAB'a gönderilmedi.

EN ÇOK BURAK YILMAZ SEVİNECEK

Türk futbolseverler ise söz konusu teklifin en çok Burak Yılmaz'ı sevindireceği konusunda birleşti. Burak Yılmaz kariyeri boyunca yaşadığı ofsayt sorunuyla dikkat çekiyordu.