Arjantin dünyayı salladı

Finalde Fransa'yı penaltılarla deviren ve 36 yıl sonra kupanın sahibi olan Tangocular'ın bu başarısı tüm dünyada yankı uyandırdı. Leo'nun eksik parçasını tamamladığına vurgu yapıldı. ‘Efsanenin son dansı' başlıkları atıldı.

AKŞAM

Büyük heyecan sona erdi. Katar 2022'de şampiyon, finalde Fransa'yı penaltılarla deviren Arjantin oldu. Tangocular, tam 36 yıl sonra bu kupayı müzesine götürürken, tüm dünya basını da Arjantin'in bu başarısını manşetlerine taşıdı. Dünyanın dört bir yanında Lionel Messi çılgınlığı yaşanırken, gazeteler şu başlıklarla okuyucularının karşısına çıktı: Marca, Arjantin Milli Takımı'nın lakabı olan "Gök Mavililer" ile Messi isimlerini manşetinde kullanarak "Tarihin en iyi finalinde Arjantin üçüncü Dünya Kupası'nı kazandı. Leo artık layık olduğu Dünya Kupası'nın sahibi" diye yazdı.

MESSİ TARİHİN EN İYİSİ

"Gökte" başlığını atan AS gazetesi de "Turnuvanın en iyi oyuncusu ve finalde iki gol atan Messi'nin öne çıktığı Arjantin, üçüncü Dünya Kupası'nı kazandı" ifadelerine yer verdi. El Mundo Deportivo'nun haberinde, "Messi, tarihin en iyisi" manşetini atarak, Arjantin'in mükemmel bir finalde Fransa'yı penaltılarda mağlup edip, Dünya Kupası'nı kaldırdığını vurguladı. Sport gazetesi de konuyla ilgili haberi, 1986 Dünya Kupası'nı kazanan Arjantin'de Diego Maradona'nın yarı finalde İngiltere'ye attığı gol için kullanılan "Tanrının eli" yakıştırmasını bu kez Messi için kullanarak, Lionel Messi'nin Dünya Kupası ile fotoğrafının üzerine "Tanrı var" ifadesiyle verdi.

ARTIK KUPANIN SAHİBİ

El Pais, "Unutulmaz bir finalin ardından Messi'nin Arjantin'i taçlandırıldı", El Mundo "Messi işini bitirdi", ABC "Arjantin'in Dünya Kupası'ndaki üçüncü yıldızını Messi işledi", La Vanguardia "Messi artık Dünya Kupası'na sahip" başlıklarını attı. İngiliz The Sun, "Tanrı'nın elinde", Fransız L'Equipre, Mbappe'nin fotoğrafını kullanarak, "Önüne bak", Le Parisien "Gurur duyuyoruz", Le Figaro, Messi'yi görsel açıdan kullanarak, "Efsanenin dansı", İtalyan Tuttosport, "Futbol seni seviyor", Corriere dello Sport, Messi'nin kupayı öpen fotoğrafıyla birlikte, "Maradoha", La Gazetta dello Sport, "Tarının ayağı" manşetleriyle çıktı.