Ardalı Atletico fırsat tepti

İspanya La Liga'nın 37. haftasında Atletico Madrid evinde Malaga ile karşı karşıya geldi. Vicente Calderon Stdı'nda oynanan ve Atletico'nun mutlak 3 puan parolasıyla sahaya çıktığı mücadele 1-1 sona erdi.

İlk yarısı 0-0 sona eren maçta 66. dakikada Samuel'in golü ile Malaga öne geçerken, Atletico Madrid'in cevabı 74. dakikada Toby Alderweireld ile geldi. Milli oyuncumuz Arda Turan ilk 11'de başladığı mücadelede 70 dakikada sahada kaldı. Malaga'da ise Amrabat 90 dakika sahada yer aldı.

Bu skorun ardından Atletico puanını 89 yaptı ve 2. sıradaki Barça'nın Elche ile 0-0 berabere kalması sonrasında 3 puanlık puan farkını korudu. Kırmızı-beyazlı ekip bu mücadeleyi galibiyetle tamamlaması durumunda şampiyonluğa ulaşacaktı. Malaga ise 42 puanla 13. basamakta kaldı.

ŞAMPİYONLUK HESAPLARI SON HAFTAYA

La Liga'da şampiyon, önümüzdeki hafta oynanacak olan Barcelona-Atletico Madrid maçının sonucuna göre belli olacak. Madrid ekibine bu mücadelede alınacak 1 puan dahi şampiyonlukiçin yeterli olacakken, Barcelona'nın ise mutlak kazanması gerekiyor.