Arda Turan: Fatih Terim beni istediğinde transfer konusunu kapattım

9 yıllık aranın ardından Galatasaray'a geri dönen Arda Turan, transferin ardından açıklamalarda bulundu.

beIN Sports'a konuşan Arda Turan transferinden dolayı Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'e teşekkür etti. Turan, "İlk önce Fatih hocama teşekkür etmek istiyorum. Hayatımdaki bütün duyguları bana yaşattı ve beni hep iyi, özel hissettirdi. Bu transfer döneminde de kendimi yine özel hissetmemi sağladığı için ona çok teşekkür ederim. Konu çok basitti. Hoca, benim için böyle bir şey diyorsa, ben sonuna kadar hocanın yanında dururdum'' şeklinde konuştu.

Galatasaray sezonu açtı

TÜM TEKLİFLERİ REDDETTİM

Terim'in kendisini takımda görmek istediği belirtmesi sonrası diğer tüm transfer tekliflerini geri çevirdiğini belirten deneyimli futbolcu, "Hoca, ekranlar önünde ‘Arda’yı istiyorum, herkes ikinci bir şansı hak eder.’ dedikten sonra ben tamamıyla transfer konusunu kapattım. O günden, bugüne kadar gelen tüm transfer tekliflerini hiç düşünmeden reddettim'' dedi.

Galatasaray'da Albert Riera, Fatih Terim'in yardımcılığına getirildi

VALVERDE BENİ ÖNEMSİZ HİSSETTİRDİ

Barcelona'dan ayrılık sürecine de değinen Arda Turan, "Ben, Atletico Madrid’in 10 numarası olarak oraya gittim, önemli bir oyuncu olarak. Önemli de bir rol aldım ama sonrasında, Valverde gelince, beni önemsiz hissettirince, konu oraya gitti. Barcelona da olsa, dünyanın en önemli takımı da olsa, ben kendimi mutlu hissetmediğim yerde durmam. Para, pul benim için hiçbir zaman konu değildir. Messi, Suarez, Neymar’dan sonra en iyi istatistiği yaptığımda, Valverde takımın başına gelip, hazırlık maçları dahil beni doğru düzgün oynatmayınca, ben orada konuyu kapattım. Ayrılık kararı, tamamiyle benim. Valverde dahil hiç kimse bana, ‘Arda, buradan ayrıl.’ demedi'' ifadelerini kullandı.

Emre Kılınç, resmen Galatasaray'da

'TUDOR ZAMANINDA GERİ DÖNECEKTİM'

Konu hakkında değerlendirmelere bulunan 33 yaşındaki futbolcu, "Eylül 1-7 arası sadece birkaç kulüp ve Galatasaray opsiyon kalacaktı. ‘O zaman Galatasaray’a gelmem daha rahat olur, sizi de maddi olarak rahatlatırım.’ demiştim ama o zamanki yönetim, başkan, bunu uygun görmediler. İlk o zaman gelmek istemiştim. Ayhan hocayla, Tudor vardı. Galatasaray’a şöyle demiştim, ‘Barcelona’da oynamazsam, kendimi önemli hissetmezsem, bana çok teklif var. Ağustos sonunu bekleyin.’ Neden? Çünkü ağustos ayının 30’unda Avrupa’da transfer bitiyordu.” dedi.

Emre Kılınç: 'İnşallah Galatasaray'dan ayrılışım kaptanımızınki gibi olur'

SPORCULUKLA İLGİLİ BİR HATA YAPMADIM

Galatasaray - Medipol Başakşehir maçı öncesinde kavgalı olduğu Fatih Terim'in elini öperek buzları eriten Arda Turan, o anları “Sporculukla ilgili bir hata yapmadım. Eğer hatayı da affedebilecek biri varsa, o da Fatih hocadır. ‘Biz seni affettik, affediyoruz.’ diyorlar. Kimseye bir şey yapmadım ki. Beni, Fatih hoca affeder. Evde de oturup konuşuyoruz ama orası, ilk buluşma için doğru yer diye hissettim ve çok etkilendim. Fatih hocadan bir özür dileyeceksem veya elini öpeceksem, bundan gocunmam, hatta gurur duyarım. Fatih hoca bir şeye kırıldıysa, üzüldüyse, en doğru ortam, onun gönlünü alabilecek yer, orasıdır diye düşündüm." sözleriyle anlattı.

Mustafa Cengiz: "Emre sadece bir transfer değil, bir kişilik abidesi"

''ÖZEL HAYATIMDA YAPTIĞIM HATALAR, SAHADAKİ KREDİMİ BİTİRDİ''

Özel hayatıyla ilgili konuşan Arda Turan, ''Özel hayatımda yaptığım hatalar, sahadaki kredimi bitirdi. Bu konuyu, oturup sabaha kadar tartışabiliriz. M. Başakşehir kariyerim, olmadı'' dedi. 33 yaşındaki futbolcu, yaşadığı problemlerin saha içini de etkilediğini belirtip ''Sahaya bir türlü kafam rahat çıkamıyorum. Kendi hatalarım, anlatamadığım, ispatlayamadığım haklılıklarım beni mahvetti. Her gece bunları düşündüm. Yaptıklarımı kabul ediyorum, ama yapmadıklarımın yükü de bana biniyor.” şeklinde konuştu.

'FALCAO'NUN NE YAPACAĞINI BİLİYORUM'

Atletico Madrid döneminin ardından Falcao ile yeniden buluşmasını değerlendiren tecrübeli orta saha, ''Zaten Falcao ile konuşuyorduk. Falcao’nun ne yapacağını, televizyonda izlerken bile biliyorum. O da oynadıkça ritim bulabilen, hissetikçe kazanmayı daha çok isteyen ve futbol için aç bir oyuncu'' dedi.