Arda Güler Ukrayna basınında manşetleri süsledi! ''17 yaşındaki çocuk Kiev'i gömdü''

Ukrayna basını Arda Güler'in performansını övdü, Dinamo Kiev'i eleştirdi. Sport24.ua: 17 yaşındaki çocuk Kiev takımını gömdü. Football24. ua: Bir katil çocuk daha!.. Dinamo Kiev 5. maçını da kaybetti...

AKŞAM

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'nde Dinamo Kiev'i deplasmanda yenerek grubu lider bitirmesi kadar Arda Güler'in performansı da dün Avrupa basınının gündemindeydi. Ukrayna basını Rennes'de oynayan ve gol atan 17 yaşındaki Desiree Doue'den sonra bir başka 17'lik Arda Güler'in de aynı başarıyı gösterdiğini belirterek, "Bir çocuk katil daha!" esprisi yaptı.

Football24.ua, bu sonuçtan sonra D.Kiev'in Avrupa Ligi'nde 6. maçta 5'inci yenilgisini alıp grubu 1 puanla tamamladığını vurguladı. Arda Güler için ise, "Arda Güler, Kiev'e gol atan 17 yaşındaki Desiree Doue'den ilham aldı ama konuyu daha da geliştirdi. Bir de kornerden asist yaptı" yorumunda bulundu.

KARGAŞADAN TEK DOKUNUŞLA...

Maçın geniş bir analizini yapan sport24.ua da "Fenerbahçe'nin Dinamo galibiyeti Avrupa'daki tarihi utancı özetliyor. 17 yaşındaki çocuk Kiev takımını gömdü" başlığını kullandığı haberde Arda Güler konusunda şu değerlendirmeyi yaptı:

"Dinamo'nun belki de asıl sorunu Arda Güler'di. 17 yaşındaki orta saha oyuncusu, ince tekniğiyle düzenli olarak tehlike yarattı. 23. dakikada gol perdesini açan da o oldu. Valencia, Popov ve Buschan'ın kargaşaya neden olduğu tuhaf karambolde çocuk tek dokunuşla topu filelere gönderdi."