Arda Güler ilk maçına ne zaman çıkacak? Ancelotti'den beklenen açıklama geldi

Arda Güler, Real Madrid'in Mallorca ile karşılaştığı maçı yedek kulübesinde tamamladı. Bu durumun tepki çekmesi üzerine İspanyol devinin teknik direktörü Carlo Ancelotti'den Arda Güler için açıklama geldi.

Arda Güler, LaLiga'nın 19. haftasında Real Madrid ile Mallorca arasında gerçekleşen maçta 90 dakika boyunca yedek kulübesinde bekledi. Ancelotti'nin Arda'yı maça sokmaması taraftarın tepkisine neden oldu. Karşılaşmanın ardından Real Madrid teknik direktörü Carlo Ancelotti'ye tepkiler çığ gibi büyüdü. Real Madrid ve Ancelotti'den Arda Güler ile ilgili açıklama geldi.

Real Madrid teknik Direktörü Carlo Ancelotti, karşılaşmaya yedek kulübesinde başlayan Arda Güler'i 67. dakikada ısınmaya gönderdi. Uzun süren sakatlığının ardından ilk kez takımı ile sahada olan genç yıldız, ısınmasının ardından yedek kulübesine geri döndü.

Real Madrid taraftarları karşılaşmanın ardından Arda Güler'i oyuna almayan teknik direktör Carlo Ancelotti'yi topa tuttu.

ANCELOTTİ'DEN ARDA GÜLER AÇIKLAMASI

Uzun süre sonra maç kadrosuna alınan Arda Güler, Mallorca maçında sahaya çıkamadı. Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Real Madrid, La Liga'da Mallorca'yı 1-0 yendi. Carlo Ancelotti, maç kadrosuna alınan ancak süre bulamayan Arda Güler hakkında konuştu.

Carlo Ancelotti, Arda Güler için acele etmek istemediklerini, milli yıldızın uzun yıllar Real Madrid'de olacağını ve ona güvendiklerini ifade etti.

Ancelotti açıklamasına şu sözlerle devam etti. "Arda Güler çok genç, daha 18 yaşında. O, Real Madrid'in bugünü ve geleceği. Şu anda çok rahat durumda ve döndüğü için çok mutlu. Ona güveniyoruz. Burada uzun yıllar olacak, 1-2 maç oynamamasının ne önemi var? Cumartesi günü oynanacak Arandina maçında bugün oynamayan oyuncular oynayacak."

ARDA GÜLER İLK MAÇINA NE ZAMAN ÇIAKCAK?

Ancelotti, Arda Güler'in Cumartesi günü oynanacak olan Arandina maçında yer alacağının sinyalini verdi.

Arandina ile Real Madrid, 6 Ocak'ta oynanacak olan İspanya Kral Kupası Copa Del Rey maçında karşı karşıya gelecek.

Ligin bir sonraki maç haftasında Real Madrid evinde Almeria'yı konuk ederken, Mallorca sahasında Celta Vigo'yu ağırlayacak.

Arda Güler, geçtiğimiz yaz Real Madrid ile 2029'un yazına kadar sözleşme imzaladı.