Aranan kan Bronckhorst

Siyah-Beyazlılar'ın el sıkıştığı Hollandalı, kendisini şu sözlerle tanımlıyor: “Disiplini severim, katı bir antrenörüm. Hücum oynatmayı severim ve başarıya aç olan gençlere forma şansı veririm.”

AKŞAM SPOR

Beşiktaş, Hollandalı Giovanni van Bronckhorst ile 1.5 yıllık anlaşma sağladı. Sergen Yalçın'ın Antalyaspor'a imza atmasının ardından yerli seçeneği kalmayan yönetim, 2022'den beri takım çalıştırmayan van Bronckhorst ismiyle anlaştı. Son olarak İskoçya'da Glasgow Rangers'ı yöneten 48 yaşındaki teknik adam; 18 yıllık şampiyonluk hasretine son verdiği Feyenoord ile ayrıca 2 Hollanda Kupası ve 2 Süper Kupa; Rangers ile de 1 kupa kazandı. Hollandalı çalıştırıcı, ayrıca Glasgow Rangers ile 2021-22 UEFA Finali'ne kalarak Frankfurt'a penaltılarda kaybetti.

"ÇALIŞANA FORMAYI VERİRİM"

Başarılı çalıştırıcı, Rangers'a imza attığı basın toplantısında futbol anlayışını şu sözlerle tanımlamıştı: "Çok katı bir antrenörüm. Disiplini severim çünkü bu, sahadaki davranışlar açısından çok önemli. En önemlisi de takımın kendi gücünde oynadığından ve rahat bir oyun tarzına sahip olduğundan emin olmak gerekir. Eğer yetenekleri varsa, öğrenmeye aç ve istekli gençleri kullanacağım. Oyuncularımın çok sıkı çalışarak bana ve kulübe oynamak istediklerini göstermelerini seviyorum. İyi bir yardımcı ekibim var. Her oyuncuma güven getirecek bir koçum."

GASTEL DE BİTİYOR

Beşiktaş, Van Bronckhorst'un yardımcısı olarak istediği Jean-Paul van Gastel için NAC Breda'ya son teklifi - ni yaptı. Gastel, İstanbul'a gelmeyi kabul etti. Hollanda ekibinin izin vermesi halinde anlaşma tamamlanacak. Siyah-Beyazlılar, kısa süre içerisinde bu pürüzü gidermek için mesai harcıyor