Amrabat'a 12+3 milyon

Kadroda Fred'in alternatifi bulunmayan F.Bahçe, Sambacı yıldızını Amrabat ile destekleyecek. Kanarya, 28'lik oyuncunun transferini bitirmeye en yakın takım konumunda.

AKŞAM SPOR

DIŞ HABER

Transfer sezonun başından beri orta sahaya takviye yapmak için çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe, aradığı kanı İtalya'da buldu. Serie A'da Fiorentina forması giyen Faslı oyuncu Sofyan Amrabat ve kulübüyle temaslarını sürdüren Sarı-Lacivertliler, transferi bitirmeye çok yaklaştı. Kanarya'nın, 28 yaşındaki ön libero için İtalyan ekibine 3 milyon euro kiralama + 12 milyon euroluk zorunlu satın alma bedeli içeren bir teklifte bulunduğu öğrenildi. Faslı orta sahanın da Fenerbahçe'nin şartlarına sıcak bakmasıyla birlikte transferin kısa süre içerisinde resmiyet kazanması bekleniyor.

A.MADRID DE FASLI IÇIN DEVREDE

Sofyan Amrabat'ı takımdan göndermesine kesin gözüyle bakılan Fiorentina, 28 yaşındaki oyuncunun yerini şimdiden doldurdu. İtalyan ekibi, Milan forması giyen Fransız oyuncu Yacine Adli'yi renklerine bağladı. 23 yaşındaki Adli'yi 1.5 milyon euroya kiralayan İtalyan ekibi Fiorentina, 10.5 milyon euro vermesi halinde oyuncunun bonservisine de sahip olabilecek. Öte yandan İtalyan gazeteci Gianluca Di Marzio'nun haberine göre Amrabat'ın tek talibi Fenerbahçe değil. İspanyol devlerinden Atletico Madrid'in de 28 yaşındaki oyuncuyla ilgilendiği, ancak Faslı'nın ekonomik sebeplerden ötürü Fenerbahçe'ye daha yakın olduğu belirtildi.

PİYASA DEĞERİ 22 MİLYON EURO

Transfermarkt verilerine göre; bir dönem Galatasaray'ın da ilgilendiği bilinen Sofyan Amrabat'ın piyasa değeri 22 milyon euro. Son sezonunu M.United'da kiralık olarak geçiren Faslı futbolcu; Feyenoord, Brugge, Hellas Verona ve Fiorentina gibi Avrupa kulüplerinin formasını giydi. Son olarak 9 milyon euroya kiralandığı M.United, 20 milyon euroluk satın alma opsiyonunu kullanmadı ve Amrabat, Fiorentina'ya geri döndü. Kariyerinde 341 kulüp maçına çıkan Faslı oyuncu, bu karşılaşmalarda 11 gol ve 19 asistlik skor katkısı sağladı.