Ambulans şirketi kapatıldı

İzmir Valisi, olaylı Göztepe-Altay maçında stada yabancı madde sokulmasında rol aldığı belirlenen ambulansın bağlı olduğu şirketin valilik tarafından kapatıldığını duyurdu.

AKŞAM

SPOR Toto 1. Lig'in 15. hafta mücadelesinde Göztepe ve Altay arasındaki olaylı İzmir derbisiyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, stada yanıcı ve patlayıcı malzemeleri sokan ambulans şirketiyle ilgili bir açıklama yaptı. Vali Köşger, açıklamasında, "Olaylı Göztepe-Altay maçında Gürsel Aksel Stadyumu'na tehlikeli malzemeleri taşıyan 'Alo Ses Ambulans Servis' Valiliğimizce süresiz kapatılmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunulur" ifadelerine yer verdi. İzmir'in Spor Toto 1'inci Lig'de yer alan iki temsilcisi Göztepe ile Altay arasında, 27 Kasım'da oynanan maçın 19. dakikasında Altay tribünlerinden Göztepeli taraftarların bulunduğu tribüne atılan işaret fi şeği ile Mehmet Çakır yaralanmıştı.

BÜYÜK OLAYLAR ÇIKMIŞTI

Sağlık ekipleri yaralıya müdahale ederken, sahaya atlayan bir Göztepe taraftarı da korner bayrağı direğiyle rakip takımın kalecisi Ozan Evrim'e saldırıp yaralamıştı. Sis bombaları ve işaret fi şeklerinin stada ambulans şoförleri tarafından sokulduğu ortaya çıkmış ve cezalar verilmişti.