Altay'ın kimyasını MLS bozdu

Gaziantep maçında en çok eleştirilen isim olan Altay, günler önce bir MLS takımıyla görüşmüştü ancak ABD'de transfer döneminin kapanmasıyla imza atılamadı. 25 yaşındaki kaleci kulüp arıyor.

AKŞAM SPOR

ÖMER ÖZARSLAN

Sarı-Lacivertliler'in evinde zor şekilde kazandığı 2-1'lik Gaziantep FK maçında şanssız bir gol yiyen Altay Bayındır, yine eleştirilerin hedefi oldu. Maç öncesi taraftardan destek alan 25 yaşındaki file bekçisi, karşılaşma sonunda hayal kırıklığı yaşadı. Antep'in bulduğu golde topu içeri alan ve hatalı tercihler yapan Altay'ın, mental olarak çöktüğü yorumları yazıldı. F.Bahçe'de kaptanlığa kadar yükselip 'istenmeyen adam' haline gelen genç kalecinin Amerika'ya transferi de son anda yattı.

GEREKİRSE BEDELSİZ GİDECEK

Altay Bayındır'ın, MLS'te transfer tahtasının kapanması sebebiyle Amerika'ya gidemediği ortaya çıktı. Avrupa'dan da beklediği teklifleri alamadı. Belki de Antep karşılaşmasıyla son maçına çıkan 25'lik kalecide ısrar eden İsmail Kartal da bu yüzden eleştiri topluyor. Kartal, "Hataları oldu evet ama bizim oyuncumuz, sahip çıkacağız" dedi. Taraftar tepkisinin daha da şiddetlenmesinden ve takımın havasının bozulmasından endişe eden F.Bahçe Yönetimi, gerekirse Altay'ı bedelsiz gönderecek...

LİVAKOVİC'TE BİTMEYEN YARIŞ

Hırvat ekibi Dinamo Zagreb'in 28 yaşındaki milli kalecisi Dominik Livakovic ile prensipte anlaşan Sarı-Lacivertliler, D.Zagreb'e 'son bir çağrı' yaptı. İspanyol ekibi Celta Vigo da Livakovic için devrede. Dış basında çıkan haberlere göre Celta Vigo, 7.5 milyon euroluk teklifle Dinamo Zagreb kulübünü ikna etti. Deneyimli kalecinin de İspanya seçeneğini değerlendirdiği belirtildi. Fenerbahçe, bu hafta Dominik Livakovic için son bir atak yapacak. Önümüzdeki lig maçına yetişmesi için bir çaba var.

Uzun süredir Livakovic için Dinamo Zagreb ile pazarlık yapan Fener, transferi bitirmeye yakın.

ARAO DA AYRILIYOR

Fenerbahçe'nin Brezilyalı orta sahasının menajeri, bugün Sarı-Lacivertli yöneticilerle görüşecek ve teklifleri değerlendirecekler. Arao ile birlikte satılık listesine koyulan Brezilyalı stoper Gustavo Henrique'nin de yakın bir zamanda takımdan ayrılması bekleniyor...

ÇALIŞKAN, ÜRETKEN!

Fenerbahçe'nin yeni transferlerinden Sebastian Szymanski, Gaziantep FK maçının en dikkat çeken isimlerinden oldu. 5 top çalma ile oynayan Polonyalı orta saha, Dzeko'ya da asist yaptı. F.Bahçe'nin orta sahasında bu sezon sert bir rekabet yaşanacak...

İDOLÜ CAN BARTU

Yeni transfer Fred'le birlikte ilk antrenmanına çıkan Cengiz Ünder, "İtalya'ya gitmeden önce Can Bartu'nun bana tavsiyeleri olmuştu. İtalya'da da çok seviliyor. İnşallah ben de Fenerbahçe'de Can Bartu gibi bir efsane olurum" açıklamasını yaptı.

DZEKO TİTRETTİ

İlk lig maçında 2 gol atan Dzeko'nun performansı İngiltere, İtalya, Balkan ve Bosna basınında geniş yer buldu. Makedon medyasından Sportskeeda, "Boşnak golcü rakipleri titretti. Rakipler Dzeko'dan korkuyor" başlığını attı.

FAYED FENER'DE

Fenerbahçe'nin, 2003 doğumlu Mısırlı stoper Omar Fayed'i renklerine bağlamak için görüşmelere başladığını açıkladı. Sarı-Lacivertliler'den yapılan açıklamada, "Önümüzdeki dönem yapılanması adına da adımlar atılıyor. Yüksek potansiyelli bir yetenek olarak takip ettiğimiz genç stoper, sağlık kontrolleri ve ileri transfer görüşmeleri için İstanbul'a davet edildi. Rapor doğrultusunda kariyer planlamasına karar verilecek" denildi.

SAVUNMADA ALARM

Süper Lig'deki Gaziantep FK maçında sakatlık geçiren Osayi-Samuel ve Becao, karşılaşmayı tamamlayamadı. Ferdi'nin sağ beke, Oosterwolde'nin sola geçmesiyle İsmail Kartal'ın planları aksadı. Ayrıca Becao'nun yerine oyuna giren Samet Akaydin de gelecek için güven vermedi.

THOMPSON FENERLİ ÇIKTI

NBA'de Golden State Warriors forması giyen dünyaca ünlü basketbolcu Klay Thompson yeni sezon öncesi çalışmalarında Fenerbahçe tişörtüyle antrenman yaptı. Sarı-Lacivertli taraftarlar o görüntülere etkileşim yağdırdı.